Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Van itt olyan aki sok év...

Van itt olyan aki sok év vegetáriánus étrendből újra eszik húst? Hogyan sikerült vissza állni?

Figyelt kérdés
15 éve vagyok vegetáriánus, 14 éves korom óta. Mostanában egyre több betegségem van, és az ismerőseim szerint az étrendem az oka. Szükség van szerintük valamennyi húsra. Egyelőre nem tudom elképzelni,hogy lenyeljem. Évekkel ezelőtt már próbáltam de soha nem volt jó érzés enni. Mit gondoltok? Szívesen olvasnék arról ha valaki visszatért a húsevéshez.

2022. jan. 4. 19:29
 1/10 anonim ***** válasza:
92%

Ismerőseid orvosok? Szerintem velük konzultálj inkább.

Ha nem kívánod szerintem csak több kárt okozol, ha magadba tuszkolod.

Keress fel egy orvost és vizsgáltasd ki milyen vitamin hiányod van és azt hogy tudod pótolni.

2022. jan. 4. 19:41
 2/10 anonim ***** válasza:
89%

Nem vagyok vegetáriánus, de azért megkérdezném: Az ismerőseid orvosok?

Mert ha nem, akkor a diagnózisuk nem ér egy kalap szart sem!

Amellett az sem mindegy, hogy milyen betegségeid vannak?

Vegetáriánusoknak ajánlott étrendkiegészítő:

[link]

Egyébként 5 évig voltam vega, a gyerekem kedvéért. (Húsimádó család!)

Kínszenvedés volt lemondani, de kínszenvedés volt visszatérni is, mert mindent konkrétan büdösnek éreztem. De a gyerek visszatért, velünk élt nem vega idős cukorbeteg szülőm és piszkosul meguntam 3 felé főzni.

Nem vagyunk betegesek.

2022. jan. 4. 19:49
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Én az étkezési zavararomból gyógyulok, szóval emiatt kezdtem el megint enni
2022. jan. 4. 20:08
 4/10 anonim ***** válasza:
88%

Jajj ugyan már, tüsszentek egyet, és a nagymuterom egyböl letámad, hogy biztos azért, mert nem eszem húst. Lószart! Az ismerőseid vagy vega fóbiások, vagy tévhitben élnek. Nincs szükségünk húsra. Menj el orvoshoz, mielőtt feleslegesen traumatizálod magad.

Egyébként vega étrendet is nagyon el lehet rontani, de azért szerintem egy átlag vega ha lemond a húsról, jobban odafigyel a dolgokra.

2022. jan. 4. 21:56
 5/10 anonim ***** válasza:
96%

Ha bebizonyosodik, hogy az étrended az oka (értsd: kimutatnak valamilyen tápanyag hiányt), akkor konzultálj egy dietetikussal. Sokan specializálódtak növényi étrendre, a vegetáriánus étrend pedig ennél még egyszerűbb eset. Egyáltalán nem biztos, hogy a húsfogyasztás a megoldás. Lehet, hogy csak változatosabban kellene táplálkoznod, vagy egy tápanyagból többet fogyasztani.

Az ismerősökre nem érdemes hallgatni, ha egészségügyi kérdésekről van szó.

2022. jan. 5. 06:46
 6/10 anonim ***** válasza:
79%

Szükség van szerintük valamennyi húsra. - ez hülyeség úgy, ahogy van, főleg hogy te vegetáriánus vagy, nem pedig vegán.

A legtöbb vegán ha vissza is tér, sokan a húst már nem bírják megemészteni, mert annyira komplex.

Nekem is miután elkezdtem újra húst enni (én étkezési zavar miatt iktattam ki teljesen), már egy darabka szalámitól meghaltam, és bár már teljesen egészséges vagyok, bizonyos húsokat máig nem bírok megenni, mert annyira fáj tőle a gyomrom.

Ami megy az a belsőségek, 1-2 hal, meg a csirke, de egy sertéstől már órákon át rosszul vagyok.

2022. jan. 5. 09:17
 7/10 anonim ***** válasza:
70%
Olyan nincs, hogy valaki attól beteg, hogy nem eszik húst. Nem fogsz ilyen klinikai esetet találni a világon. Inkább arról beszéljünk, hogy miket eszel. Ha leírod néhány napi étrendedet, úgy könnyebb lenne okosat mondani.
2022. jan. 5. 12:14
 8/10 anonim ***** válasza:

Ezt érdemes meghallgatni:

[link]

2022. jan. 11. 14:41
 9/10 anonim ***** válasza:
2022. jan. 11. 14:43
 10/10 anonim ***** válasza:
94%
Nagyon sok betegség a mértéktelen húsfogyasztás miatt alakul ki, ugysnakkor a vegáknak figyelniük kell 1-2 dologra. Én nen vagyok az teljesen, de igyekszem mimimalisra csökkenteni
2022. jan. 11. 14:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!