Változott volna a vegetáriánus szó jelentése?
Én úgy tudom hogy a vegán az inkább egy életszemlélet, ami tagad minden olyan tevékenységet, amivel bármilyen módon kizsákmányolás áldozta legyen egy állat. A vegetáriánus nem eszik állati eredetű élelmiszert.
Én nem vettem észre az évek során a jelentésben változást, igaz annyira nem is követem a témát. Esetleg annyit, hogy régebben tágabb volt az értelmezés és vegetáriánusoknak mondták azokat is, akik tojást, mézet stb. fogyasztottak.
Eredetileg a vegetáriánus annyit jelentett, hogy növényevő, azaz CSAK növényeket fogyaszt.
Egy idő múlva lettek lazább változatai, a laktó/ovo/ova-laktó vegtáriánusok, akik tejtermékeket, vagy/és tojást megengednek.
Mára a vegetáriánusok többsége csak a húst tiltja le, ezért a jelentése módosult.
A mai megfelelője az eredeti értelemben a növényi étrenden élő (TÉNÉ) emberek.
A vegán föleg nem táplálakozási irányzat, hanem állatvédelmi mozgalom, ezért van, hogy ök semmiféle állati eredetü terméket nem használnak, sem bőrből készült dolgokat, sem tollal töltött párnákat, stb - azaz jóval szigorúbb, mint bármi fajta vegetáriánus csoport.
Úgy látom, vannak itt ellentmondások. Valaki szerint a vegák esznek tejet és tojást, valaki szerint nem...
A vegán szó jelentését ismerem, már írtam, köszönöm.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!