Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Vegán kolbász milyen olyan...

Vegán kolbász milyen olyan mint igazi?

Figyelt kérdés
2021. okt. 18. 15:39
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
75%
Ízesítésre, fűszerezésre hasonló. De azért nem pont olyan.
2021. okt. 18. 15:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/15 anonim ***** válasza:
95%
Nem, hogy is tudna olyan lenni?! A vegán kolbász vegán, tehát növényi eredetű anyagokból, az igazi meg húsból és zsírból van. A fűszerezés is más.
2021. okt. 18. 15:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/15 anonim ***** válasza:
50%
Köze nincs a normális kolbászhoz.
2021. okt. 18. 16:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/15 anonim ***** válasza:
74%
Finom. Nem olyan, mint az "igazi", de hasonlít és nagyon finom tud lenni ha jól van fűszerezve.
2021. okt. 18. 16:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/15 anonim ***** válasza:
62%
A vega sajt is nagy rakás szar, a kolbászt el sem merem képzelni
2021. okt. 18. 17:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/15 anonim ***** válasza:
99%
Nem :) nemigen jók ezek az utánzatok, ha valaki tényleg a húsélmény után sóvárok (meg amúgy sem :D) . Viszont van csípős csicserikolbász, abból szoktam csinálni kolbászkrémet még kicsit utánafűszerezve-fokhagymázva, na az kenyéren isteni. :)
2021. okt. 18. 21:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/15 anonim ***** válasza:
85%

A legtöbb virslit/kolbászt már jóval a vegánság előtt elkezdték felnyomni szójával - hogy olcsóbbra jöjjön ki. Egyre többet és többet tettek bele, ezért kellett bevezetni azt a szabályt hogy csak akkor hívható virslinek/kolbásznak valami, ha legalább 51%-ban tartalmaz húst ;)

A vegán cuccok csak befejezték azt amit a húsipar elkezdett :D

Természetesen ha csak a legegyszerűbb módon helyettesíted a húst pl szójával, akkor annak nem lesz olyan íze, de még csak nemrég indult ez az ipar, sokat kísérleteznek a cégek, de már nagyon sokat fejlődtek! Én 5 éve is próbáltam ilyeneket, akkor mind borzasztó volt! Ma már lehet kapni olyanokat is amikről meg nem mondom hogy nem húsból van!

Nem tudom most milyen a kínálat Magyarországon, de itt Svájcban iszonyú jók is vannak már! Nem csak kolbászból!


Pl múlt héten kóstoltam egy vegán steaket. Marha jó volt! Még "vért" is eresztett - céklalé formájában sütés közben. Az íze/állaga/kinézete tökéletes!

Mondjuk nem igazán enném rendszeresen mert metil-cellulóz meg egyéb műtrutyikkal volt tele, de aki nagyon vágyik ilyenekre annak vegánként sem kell lemondania róla!

2021. okt. 18. 22:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/15 anonim ***** válasza:
83%
Ezen az oldalon már többször kifejtettem, én még húsevőként nagyon utáltam a kolbászt, és minden kaját amiben kolbász volt. Már gyerekként kitúrtam az ételből, de mindig rámerőltették, felnőttként megtanultam valamennyire lenyomni a torkomon. Vegánként nekem nagy megkönnyebbülés volt a vegán kolbász, azt nagyon szeretem! Szoktam készíteni vegán "kolbászkrémet" babból, imádom!
2021. okt. 19. 15:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/15 anonim ***** válasza:
23%
Már bocsi, de miért nem babkrémnek hívod a babból készült "kolbászkrémet"?
2021. okt. 19. 20:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/15 anonim ***** válasza:
83%
Már bocsi, de nem mindegy neked minek hívom? Így volt fent a neten, annak hívom, aminek akarom.
2021. okt. 20. 02:24
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!