Vegán kolbász milyen olyan mint igazi?
A legtöbb virslit/kolbászt már jóval a vegánság előtt elkezdték felnyomni szójával - hogy olcsóbbra jöjjön ki. Egyre többet és többet tettek bele, ezért kellett bevezetni azt a szabályt hogy csak akkor hívható virslinek/kolbásznak valami, ha legalább 51%-ban tartalmaz húst ;)
A vegán cuccok csak befejezték azt amit a húsipar elkezdett :D
Természetesen ha csak a legegyszerűbb módon helyettesíted a húst pl szójával, akkor annak nem lesz olyan íze, de még csak nemrég indult ez az ipar, sokat kísérleteznek a cégek, de már nagyon sokat fejlődtek! Én 5 éve is próbáltam ilyeneket, akkor mind borzasztó volt! Ma már lehet kapni olyanokat is amikről meg nem mondom hogy nem húsból van!
Nem tudom most milyen a kínálat Magyarországon, de itt Svájcban iszonyú jók is vannak már! Nem csak kolbászból!
Pl múlt héten kóstoltam egy vegán steaket. Marha jó volt! Még "vért" is eresztett - céklalé formájában sütés közben. Az íze/állaga/kinézete tökéletes!
Mondjuk nem igazán enném rendszeresen mert metil-cellulóz meg egyéb műtrutyikkal volt tele, de aki nagyon vágyik ilyenekre annak vegánként sem kell lemondania róla!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!