Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Milyen fehérjét ajánlatok...

Milyen fehérjét ajánlatok vegánoknak?

Figyelt kérdés
Lehetőleg bio fehérjét.

2021. okt. 13. 17:28
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
100%
8-as: az se mindegy hogy kész fehérjéket viszünk be vagy aminosavakat. Az állati ételekben csak fehérje van , amit az ő szervezetük épített fel nekik aminosavakból ami nekik a megfelelő. Namost nekünk ez nem jó, nekünk az ember számára megfelelő fehérje kell, ezért az állatit előbb le kell bontani a szervezetünknek aminosavakra amiből majd újat, nekünk megfelelőt kell felépítenie. Ez már plusz munka. De ha megfelelően kombinálva eszel növényeket amik aminosavakat tartalmaznak (amiből ugye az állatok is felépítik az ő számukra megfelelő fehérjét, ezért ha úgy nézzük ők csak közvetítők) akkor azt egyből lehet beépíteni, nem kell lebontani.
2021. okt. 14. 19:25
 12/26 anonim ***** válasza:
2%

Nem akarok itt vitatkozni senkivel csak láttam összevesztetek a fehérjén, tessék egy kis olvasni való melyik fehérje, miért is jó:

[link]

A szója fehérje a legszarabb ezek közöl, a tejsavó a legjobb de még a tojás is jó, bár az drága. A tejsavót ugye nem iszod mert "vegán"-nak nem való, akkor lehet inni szóját. Ha elolvassátok a cikket akkor rájöttök miben különbözik az állati fehérje a gyömölcs/zöldségben lévőktől.

Szép estét.

2021. okt. 14. 22:16
 13/26 anonim ***** válasza:
53%

Shopbuilder? :D

Na ez tuti jó nagy baromság lesz, holnap elolvasom.

2021. okt. 15. 01:24
 14/26 anonim ***** válasza:
82%

Még nem hallottam a "shopbuilder" nevű tudományos szakfolyóiratról. Biztos megbízhatóbb, mint az egyetemek kutatásai, dietetikusok szövetsége, stb.

2021. okt. 15. 07:34
 15/26 anonim ***** válasza:
78%

Nem kell megsértődni azon, hogy valótlanságokat állítasz. :)

1. Párom fizikai munkás, simán elvan állati fehérje nélkül.

2. Ne mondd már, hogy 1 kg hüvelyes drágább mint 1 kg csirke. :DDD

Amúgy senki nem írta, hogy személyesen mi annyira értenénk ehhez, de hiteles források léteznek, ahol hozzáértők írnak erről. :)

2021. okt. 15. 07:54
 16/26 anonim ***** válasza:
3%

16

Nem sértődök meg, csak nem szeretem mikor az ember ad szintén egy elég hiteles forrást, ráadásul kicsit szakértőbbek és sokszor ők is tudományos cikket írnak amit tudósok végeztek el, és megy rá a lehurrogás mert nem a hüvelyest reklámoztam :D

Nem mondom hogy drágább de nincs is annyi fehérje benne, kérlek linkelj már 1kg hüvelyest amibe annyi fehérje van mint 1kg csirkébe és esküszöm azt fogom enni innentől.

100g csirkemellbe 30g fehérje van, tehát 1kg csirkemellbe 300g, ha mutatsz ilyen hüvelyest amibe ez megvan akkor emelem kalapom. :)

Én nem találtam, ezért mondtam hogy drágább, valamint porban is drágább a vegán vagy növényi eredetű mint a tejsavó vagy marha pl.

2021. okt. 15. 08:02
 17/26 anonim ***** válasza:
79%

Az általad linkelt shopbuilder kalóriatáblázatában is benne van, hogy a szójában és a lencsében is több fehérje van 100g-ban mint a csirkemellben. :)

Én tök olcsón vettem vegán fehérjeport amiben nincs semmi "műanyag" csak szimpla növényi fehérje.

2021. okt. 15. 08:08
 18/26 anonim ***** válasza:
3%

Igen, 6 grammal kb több van benne, és teszem fel a kérdést ebből mennyi is hasznosul?

Biológiai érték, a szójának a legkevesebb, azaz az hasznosul a legrosszabban a szervezetben, 25%-a nem hasznosul kb, tehát az a 36,5g fehérje valójában kb 27g-nak felel meg, ami elenyésző hiszen a csirke nem sokkal ad többet 3g-vel.

"Szójafehérje

Alapvetően az összes aminosavat tartalmazza, amelyre szükségünk van, így abszolút teljesértékű fehérjének tekinthető. Ugyanakkor gyengébb mértékben hasznosul amellett, hogy az izomépítés szempontjából kritikus fontosságú aminosavakat is csak kisebb mennyiségben tartalmazza.

A szójafehérje felszívódási sebessége közepesnek mondható, ezért edzés utáni fogyasztásra nem a legalkalmasabb, de itt sokkal hangsúlyosabb inkább a gyenge aminosavprofil és az emberi szervezet számára csekélyebb mértékű hasznosíthatóság, már ami az edzés utáni felhasználást illeti. Amennyiben az összes állati eredetű fehérjét kerülnünk kell, vagy alapvetően kerülnénk, ez a fehérje az ideális választás számunkra."

Ha vegán vagy jó választás, és kb ez az egyetlen, a kérdés nem is ez volt, egyszerűen csak szerettem volna megmutatni, hogy van különbség milyen fehérjét szedsz, mert valakibe az elején beleálltatok emiatt.

2021. okt. 15. 08:18
 19/26 anonim ***** válasza:
73%

Onnan indultunk, hogy a vegánok is egyenek csak húst, mert az a legjobb... Erre most meg már vegánoknak jó a szója mégis? :D

2021. okt. 15. 08:21
 20/26 anonim ***** válasza:
4%

Látom megy a szókiforgatás, meg a lepontozás, nem baj ez az acc nem számít, majd boostolom a többit :)

Egy szóval nem írtam, hogy egyen csak húst, azt mondtam a szója nem hasznosul és nem olyan jó mint egy tejsavó, ott van feketén-fehéren, de akkor olvassátok a britt tudósokat. Nem is értem mit erőltetem magam egy vegán szekciónak.

Ha már ennyire belementünk,

100g szója 358 kcal

[link]

100g csirkemell 120kcal

[link]

Itt is látszik a szója tömegelésnél jó csak, kardiónál ki is esik már kapásból. Tudod a rizs+csirkemell kombó sem véletlenül jött létre, néha érdemes szembemenni a tömeggel, de azért utána is kellene nézni a tömeg miért megy arra.

2021. okt. 15. 08:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!