Én azért mert azt olvastam egy futós könyvben, hogy akkor gyorsabban regenerálódok ha nem eszek húst. De már nem vagyok az mert nekem elkezdett fájni egy idő után a fejem,aztán ha ettem húst akkor elmúlt.
2021. okt. 10. 09:32
2/12 anonim válasza:
Eredendően ez egy nem természetes étkezési kúltúra,az ember mindenevő alapjáraton.
2021. okt. 10. 09:32
3/12 anonim válasza:
Mert nem kívántam a húst, így nem ettem többet. Előtte sem fogyasztottam szívesen, így nem volt nehéz meghozni a döntést.
2021. okt. 10. 09:58
4/12 anonim válasza:
Én nem az lettem, hanem mindig is utáltam a húst, három évesen már visszautasítottam.
Örültem, mikor 15 évesen végre nem nyaggattak, hogy egyek.
2021. okt. 10. 10:39
5/12 anonim válasza:
En abbol indultam ki - ha megeszem az 'arany tojast tojo tyukot', akkor honnanlesz arany tojasom?! :) Ezert aztan nem vagom le a tyukot, de minden nap elveszem tole a tojast ... hatha aranyat tojt :)))
Tehennel is pont ez a helyzet - lavaghatnam Riskat, de akkor honnan lenne a tej, vaj, sajt es turo? Ezert aztan Riska is elhet szabadon, de elfogadom a tejet amit ad es csinalok belole tejtermeket.
Es vegul ott a kutya! Megehetnem kinai modon elkeszitve, de inkabb megtanitottam gombat keresni ... setalunk egy nagyot es mar tele is a kosar :))) (nem kutyaval!)
2021. okt. 10. 13:21
6/12 Sunshinedoll válasza:
Környezetvédelmi okokból hagytam el a húst és halat egyik napról a másikra, nem volt nehéz egyáltalán nekem, azóta se kívánom ezeket.
2021. okt. 10. 16:38
7/12 anonim válasza:
15-25 éves koromig lakto-ovo vegetáiánus voltam. Akkor elkezdett érdekelni a buddhizmus, a környezetvédelem, illetve mindig nagy állatbarát voltam. Nagyjából ezek vezéreltek. Nem hiányzott a hús, sokkal jobban éreztem magam nélküle. Egyetem végén pénzhiányban is voltam, időm aem volt. Egyoldalú lett a táplálkozásom és hiánytüneteim lettek, úgyhogy elkezdtem húst enni. Pár hónapja ért egy pszichés trauma, ami után nem bírtam húst enni. Mivel lelkileg amúgy is húz a szívem a vegaság felé, így gondoltam, átállok. Majd elkezdtem olvasni a teljes értékű növényi táplálkozástól tengeteg anyagot (kutatásokat, könyveket), megnéztem a game changerst meg sok yt vlogger videóját. Eléggé mozgatta a fantáziám, úgyhogy elhagytam a tekterméleket, majd a tojást is. Sokkal jobban érzem magam, bár néha nehéz, ráadásul nagyon sokat sportolok, úgyhogy alaposan meg kell terveznem az étrendem. De nem bántam meg. Energikusabb vagyok, ugyanakkor nyugodtabb, kiegyensúlyozott. És nagyon izgalmasnilyen változatosan enni :)
2021. okt. 10. 21:53
8/12 MTamas2 válasza:
Gyermekkoromban utáltam a húst, de szülői nyomásra valamennyit kellett ennem. 18 éves koromban elolvastam a Schirilla könyveit, és nem ettem húst évtizedekig. Jelenleg nagyon ritkán néhány szelet paprikás szalámit eszem. Szóval már nem vagyok igazi vega, csak nem szeretem a húst.
2021. okt. 11. 10:47
9/12 anonim válasza:
2es, a mindenevő azt jelenti, hogy tudsz élni növényi étrenden is, és húsoson is, nem azt, hogy kell is enni.
2021. okt. 11. 18:20
10/12 anonim válasza:
Azért lettem vegetáriánus, hogy a képmutatás és a kettős mérce ellen lázadjak. Tudniillik, felháborított, hogy míg egy kutya vagy macska megkínzása esetén (vagy akár olyan, állatkínzásnak nem minősülő eseteknél, mint amikor a nagynyomású mosóval megfürösztötték a kutyát) a sok proli birkaként béget, miközben több ezer állat halála szárad a lelkükön.
Úgy kezdtem neki, hogy két hónapig csak ismerkedtem a témával, kipróbáltam számos vega receptet, illetve az ételrendelést is segítségül hívtam, így merítvén ihletet. Mire ténylegesen nekikezdtem az új táplálkozási módnak, már alaposan kikupálódtam (addig nagyjából a rántott sajtot meg a vajas kenyeret ismertem).
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!