Pár tippre és receptre lenne szükségem?
Friss kevert sali grillezett camamberttel és áfonyával
Főzelékfélék tükörtojással,gombapörivel,zöldségropogóssal
Paradicsomleves-tócsival
Tavaszi zöldségleves , fűszeres krémtúróval töltött cukkini
Tojásos nokedli uborkasalátával
Borsóleves császármorzsával
Tzatziki saláta házi medvehagymás pogácsával
Ez akár egy heti étrended is lehet,üdv egy szakácslány :-)
A főtt burgonyás zöldbabpörkölt laktató és nagyon finom!
A gombával töltött tök kisütve szintúgy.
Francia rakott burgonya
Hozzávalók: 50 dkg főtt burgonya, 20 dkg reszelt sajt, 5 főtt tojás, 2 tojás, 1 padlizsán, 1 cukkíni, 10 dkg vaj, 4 ek. liszt, 4 dl tej, 1 dl tejszín, só, bors, szerecsendió, zsemlemorzsa.
Elkészítése: Egy edényben felolvasztjuk a vajat, megpirítjuk rajta a lisztet, majd felöntjük forró tejjel és tejszínnel, ízesítjük sóval, borssal, szerecsendióval, végül hozzáadjuk a tojásokat. Egy tálban összekeverjük a felkarikázott cukkínit, főtt burgonyát, főtt tojást és kockákra vágott padlizsánt. Összeforgatjuk a besamell mártással, majd kivajazott, morzsával megszórt tűzálló tálba halmozzuk. Tetejét megszórjuk reszelt sajttal és 180°-os sütőben készre sütjük.
Töltött burgonya
Hozzávalók: 8 nagyobb burgonya, 1 hagyma, kevés olaj, 10 dkg gomba, 4 kemény tojás, 1 tejben áztatott zsemle, só, 1 csokor petrezselyemzöld, sütéshez bőven olaj.
Elkészítése: Megtisztítjuk a burgonyákat és közepüket karalábéfúróval kifúrjuk. A kifúrt spirálokat félretesszük, a kivájt burgonyákat megtöltjük a következő töltelékkel: az olajon világosra pirítjuk a reszelt hagymát, hozzáadjuk az apróra vágott gombát, a finomra vágott petrezselyemzölddel meg sóval ízesítjük és addig pároljuk, míg saját levét el nem főtte. Ekkor hozzáadjuk a villával összetört kemény tojásokat meg a levétől kinyomkodott, áztatott zsemlét. A burgonyákba töltve, bő forró olajban kisütjük a burgonyaforgácsokkal együtt.
Jóasszony módra
Hozzávalók: 40 dkg burgonya, 5 db gyöngyhagyma, 15 dkg kolozsvári szalonna, petrezselyemzöld, só, bors.
Elkészítése: Kockaburgonyát sütünk. A gyöngyhagymát és a kolozsvárit megpirítjuk, hozzáadjuk a burgonyához, sózzuk, borsozzuk és petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk.
Rántott burgonya
Hozzávalók: 8 közepes nagyságú burgonya, 2 tojás, 2 tojássárgája, 2 ek. búzadara, só, 1-1 csokor petrezselyemzöld-snidling, 1 szál zellerzöld, liszt a panírozáshoz, tojás, zsemlemorzsa, sütéshez olaj.
Elkészítése: Áttörjük a főtt burgonyát a tojásokkal meg a sárgákkal, búzadarával és a fűszerekkel. Kis rudakat formázunk belőle, aztán bepanírozzuk és kisütjük.
Tócsi (Lapcsánka)
Hozzávalók: 1 kg burgonya, 5 ek. olaj, 1 hagyma, 3-4 ek. liszt, só, szezámmag.
Elkészítése: Meghámozzuk, lereszeljük a burgonyát, összedolgozzuk az olajon pirított hagymával, liszttel, sóval és szezámmaggal. A maradék olajjal kikenünk egy tepsit, belesimítjuk a masszát, majd sütőben szép pirosra sütjük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!