Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Én most akkor minek számítok?

Én most akkor minek számítok?

Figyelt kérdés
Otthon vegetáriánusan főzök, teljesen húsmentesen. De ha pl vendégségben vagyok, ott néha megeszem. Pl ha sült hús van, ott meg tudom tenni, hogy csak köretet eszem, vagy egy rakott krumpliból is ki tudom válogatni a sonkát, de egy bolognaiból nem tudom kikotorni az összes húsmorzsát. Ettől még én vegetáriánusnak mondhatom magam?
2021. szept. 8. 18:55
 1/10 anonim ***** válasza:
88%
Mondhatni mondhatod.
2021. szept. 8. 19:02
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Mindenevőnek.
2021. szept. 8. 19:06
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Ugyanebben a helyzetben vagyok én is, magamnak pl. vegánul főzök, de vendégségben nem szeretek leállni veszekedni. Aki ilyen azt flexitáriánusnak szokták hívni. Ha gondolod keress rá hogy egyetértesz-e vele, de amúgy nem fontos magadat skatulyába zárni. (Angolul flexitarian)
2021. szept. 8. 19:16
 4/10 anonim ***** válasza:
98%

Esetleg szemi-vegetáriánus, akik csak nagyon ritkán esznek húst, esetleg akkor is csak bizonyos fajtákat.

Én is hasonlóan vagyok vele. Magamnak sosem csinálok húst, de nem akarom magam feleslegesen korlátozni, hogy csak azért ne egyek meg valamit vendégségben vagy étteremben, mert hús is van benne.

2021. szept. 8. 20:26
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Ez valami klímakímélő étrend
2021. szept. 8. 20:27
 6/10 anonim ***** válasza:
90%
Miért kell hogy valaminek számít
2021. szept. 9. 00:52
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Ott a pont, nem kell mindenre címkét aggatni. "Mostanában kerülöm a húst" és csókolom.

Amúgy viszonylag sok ismerősöm ciklikusan működik, néha visszakerül az étrendjükbe a hal, a tojás vagy a valami. Attól még nem lesznek kevesebbek, hogy x vagy y címke nem illik rájuk. Illetve ha környezettudatosságból vagy állatvédelemből követed ezt az étrendet, ha tökéletlenül csinálod, azzal is többet segítesz, mintha sehogy.

2021. szept. 9. 03:16
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Ha jól tudom, létezik erre a "flexitáriánus" kifejezés.... mindenesetre én is úgy étkezek ahogy írod (otthon vegán kaják, vendégségben megeszek bármit ha nincs vegán opció), nem nevezem magam semminek, ha rákérdeznek akkor megmondom hogy "nem igazán szoktam húst enni".
2021. szept. 10. 11:29
 9/10 anonim ***** válasza:

Én pont ilyen vagyok mint te.

Én azt szoktam mondani hogy vegetáriánus vagyok, függetlenül attól hogy nem vagyok az 100%-ban. Mondjuk 98%-ban mondanám magamat annak.

Az emberek nagy részének fogalma sincs hogy mi az hogy flexitáriánus, így azt hiába mondom. Általában én is azt mondom, hogy "nem szoktam húst enni" ezzel viszont olyan kérdések kereszttüzébe kerülök, amiket jobban szeretek elkerülni. (Általában arról szólnak, h akkor tulajdonképpen válogatós vagyok-e, meg h kiskoromban is hagyták-e hogy kikotorjam a kajából a húst)

Illetve ha barátokkal elmegyünk egy étterembe, nekem fontos hogy legyen vegetariánus menü, illetve egy céges rendezvényen is. Nem szeretek belemenni a minek kell neked vegetariánus kaja, ha nem vagy vega?

Ennek ellenére van 3 fajta húsos étel amit hajlandó vagyok megenni, nagyon ritkán egyébként. Magamnak nem szoktam csinálni, de az egyik rokonom vendégségben gyakran és ott szoktam enni belőle kicsit. Sok hús nincs benne amúgy se, de azt nem kotrom ki belőle. Sztem mondd azt amit akarsz, mivel az emberek imádják a skatulyákat csak ementén tudnak gondolkozni, valamelyikbe rakd be magad...

2021. szept. 13. 18:13
 10/10 anonim ***** válasza:
Mint az egyik ismerősöm: "vegetáriánus vagyok, de tegnap ettem egy kis kolbászt" 😂
2021. szept. 14. 16:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!