A teljes növényi értékű étrend tényleg nem egészséges?
Én ezt folytatom és tegnap beszéltem egy táplálkozás kutatóval aki a TÉNÉ étrend a területe és szerinte nem egészséges ez az étrend, mert pl. hivatkozott egy nagyon nagy tanulmányra (38 ezer ember 8 éven át) és hogy nagyobb a stroke kockázata náluk... meg sok más okot mondott még.. Szerinte amúgy a mediterrán jellegű peszkitáriánus étrend a legegészségesebb
Hűha vannak bajok. Nézzük az első linket. Először is, ez nem egy kutatás, semmilyen tudományos forrást nem mellékelnek a cikkben. Ez csupán egyetlen ember véleménye, nulla alátámasztással. Ráadásul ilyen baromságok vannak benne:
"szénhidrát; ha megesszük, akkor a szervezetünknek zsírrá kell alakítania, hogy fel tudja használni"
Wtf?? A szénhidrátot csak úgy tudja felhasználni, ha zsírrá alakítja? Ha neked ez nem gyanús, akkor olyan sötét vagy a témában, hogy nem éri meg tovább beszélgetni sem veled.
Hogy mi a probléma a növényi étrenddel és mégis milyen tápanyagokat nem visznek be a vegánok, ő sem ad választ. Az az érve, hogy az ember évszázadok óta állati fehérjéből viszi be a szükséges mennyiséget, ami amúgy nem igaz. Gondolj bele, a hús csak az elmúlt évtizedekben lett mindennapos a tányéron. Az elmúlt évszázadokban a hús a gazdagok kiváltsága volt, a nép jórészt növényi alapú táplálkozást folytatott. Noha nem voltak teljesen vegánok, a tápanyagok nagy részét növényi forrásból fedezték.
2-es link
Azzal, hogy idelinkelsz valamit, amit te magad sem értesz, nem nagyon fogod bizonyítani az igazadat. Ez is sok sebből verzik, például hogy amerikai és indiai embereket hasonlít össze. Tudod milyen az életszínvonal és a szociális helyzet Indiában? Nem fura, hogy az amerikaiakat nem amerikai vegánokkal hasonlították össze? Abba bele sem megyek, hogy a cikk vegetáriánusokról szól, nem vegánokról.
"felőlem te nyugodtan élhetsz egészségtelenül, csak ne akard másokra rátukmálni ugyanezt."
Honnan veszed, hogy rád akarok tukmálni bármit? Te leírtál egy hülyeséget, kértem hogy támaszd alá az állításod. Nekem aztán tökéletesen mindegy, hogy mit eszel. Hol van ebben a rátukmálás?
25. Rosetoi esetről, rejtélyről olvass utána és rájössz nem a koleszterinnel van a baj..
Amúgy koleszterin genetikai eredetű, táplálkozással bevitt koleszterin nem sokat számít szívbetegségek szempontjából
Akkor miért a túlsúlyos, zsírt zsírral zabálóknak van ilyen jellegű problémája?
Tehát a két csoport között nincsen korreláció? :D
Igazából magadnak mondasz ellent. Először azt írod, hogy genetika, nem táplálkozás függő. Aztán azt, hogy a túlsúlyosak érintettek. Pedig a túlsúly is táplálkozás kérdése a legtöbb esetben, a genetikának pedig csak minimális közé van hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!