A teljes növényi értékű étrend tényleg nem
egészséges?
Figyelt kérdés
Én ezt folytatom és tegnap beszéltem egy táplálkozás kutatóval aki a TÉNÉ étrend a területe és szerinte nem egészséges ez az étrend, mert pl. hivatkozott egy nagyon nagy tanulmányra (38 ezer ember 8 éven át) és hogy nagyobb a stroke kockázata náluk... meg sok más okot mondott még.. Szerinte amúgy a mediterrán jellegű peszkitáriánus étrend a legegészségesebb
Tényleg. Az ember mindenevő, szüksége van a növények mellett húsra is ahhoz, hogy egészséges legyen. Az lehet, hogy az átlag magyar túl sok húst eszik, a vegák viszont túl keveset.
2021. szept. 1. 19:16
12/31 anonim válasza:
Azt is meg tudod mondani, hogy miért olyan esszenciális a hús?
2021. szept. 1. 23:18
13/31 anonim válasza:
#12 Megmondtam. Mert az ember mindenevő.
2021. szept. 2. 07:43
14/31 anonim válasza:
A mindenevő nem azt jelenti, hogy az adott fajnak mindent kell ennie. Azt jelenti, hogy mindkettőt fogyasztva is életben tud maradni. Tehát továbbra is adott a kérdés. Miben szenvedek hiányt, ha nem eszek húst (és egyéb állati termékeket)? Erre kéne egy szakszerű választ adni. Az hogy csak mert, hisz az ember mindenevő, az nem az.
2021. szept. 2. 10:37
15/31 anonim válasza:
Az, hogy életben maradsz, és az, hogy egészséges leszel, két különböző dolog. Vannak olyan fehérjék, amik csak a húsokban találhatók meg.
2021. szept. 2. 12:36
16/31 anonim válasza:
Milyen fehérjék azok, amik a szervezet számára esszenciálisak és csak a húsban találhatóak meg? Ha ilyen létezik, hogy lehet, hogy a vegánok nem nyiffannak ki hús nélkül?
2021. szept. 3. 01:38
17/31 anonim válasza:
#16 Olvasd el a 15-ös hozzászólásom első mondatát is!
2021. szept. 3. 07:57
18/31 anonim válasza:
Elolvastam és jó nagy butaság. Amikor a világ összes vezető táplálkozástudományi szervezete szerint teljesen egészséges a növényi étrend, akkor itt már egyszerűen nincs helye vitának. Vagyis lehetne, csak te sem tudod megindokolni, hogy milyen fehérjéket nem lehet hús nélkül bevinni és hogy miért ne lenne valaki egészséges növényi étrenden. De várom továbbra is a választ, beszélgessünk egy jót. :)
2021. szept. 3. 11:00
19/31 anonim válasza:
"Amikor a világ összes vezető táplálkozástudományi szervezete szerint teljesen egészséges a növényi étrend, akkor itt már egyszerűen nincs helye vitának."
Kár, hogy ez hazugság. Legjobb esetben is megoszlanak a vélemények, de még ez is csak a vegalobbinak köszönhető.
2021. szept. 3. 12:40
20/31 anonim válasza:
Miért frusztrál téged ennyire, hogy hús nélkül is lehet élni? Arra pedig még mindig nem tudtál válaszolni, hogy mi a pótolhatatlan a húsban. Látszik hogy gőzöd sincs a témáról, csak fujj vegánok.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!