Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Lehet köze ahhoz hogy nem...

Lehet köze ahhoz hogy nem ettem húst?

Figyelt kérdés

Mostanában sport miatt gondoltam a nehezebb húsos ételeket hanyagolom, hogy maratonon jobban teljesítsek. Előtte napi fél-1 kiló húst simán megettem, de pár napja nem eszem húst.

Nagyon fáj a fejem és rossz a közérzetem, úgy érzem mintha nap közben leesne a vércukrom. Lehet köze ahhoz, hogy nem eszek húst? Vagy egyáltalán nem is lesz könnyebb a futás hús nélkül?

2021. jún. 8. 18:29
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

Nincs köze hozzá, hacsak valami nagyon durva saláta+répa kombóra váltottál napi 300 kalóriával.

Mit és mennyit ettél/ittál az utóbbi napokban, illetve mi volt előtte az általános?

2021. jún. 8. 18:34
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Napi 1kg hús? Jobban is teszed, hogy nem eszel ennyit. Ha fehérje hiányosan étkezel pár napja, az még semmi hiánybetegséget nem okozhat. Inkább a hirtelen meleg lehet az oka, sokakat megvisel.
2021. jún. 8. 18:47
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Nem az a fö kérdés, hogy eszel-e húst vagy sem, hanem hogy mi az, amit eszel?

Ugyanis nagyon sokan ha elhagyják a húst, az azzal jár, hogy nagyon kevés kalóriát visznek be és azt is rossz összetételben.

Írd le egész részletesen, mit ettél ez alatt a pár nap alatt, és miböl kb mennyit.

2021. jún. 8. 18:47
 4/12 A kérdező kommentje:

Nem meregettem a dolgokat, de annyit ettem mindenből hogy jól Lakjak. Tegnap délben sult krumplit ettem, reggel és este lekváros kenyeret. A meleg miatt nem volt akkora étvágyam. Ma reggel epret és mézbogyót ettem, ebédre szintén sult krumplit, sajttal és olivabogyoval. Ma jelentkezett a fájdalom.

Csak a nagy mennyiségű hús hirtelen elhagyása miatt gondolom hogy az lehet a gond. Meg annyi hogy reggel kávét, este zöld teát ittam. Plusz napi kb 3 liter vizet 75 kiló vagyok

2021. jún. 8. 20:08
 5/12 anonim ***** válasza:
95%

A sült krumpli, meg a lekváros kenyér éppen nem az, amire szükség lenne, ezek gyakorlatilag csak szénhidrátott tartalmaznak, semmi fehérjét, emellett zöldségféléket sem ettél semmit.

Ilyen "étrend" mellett nem csoda, ha rosszul vagy, a vércukrod meg természetes, hogy leesik, ha a szervezeted elöször kap egy ch-bombát, beindítja az inzulin-termelést, utána meg nincs semmi amit feldolgozhatna!

Keress rá normális vegetáriánus étrendre, egyél a krumpli mellé zöldségféléket, tojást, sajtot, salátákat, a kenyérre se lekvárt tegyél, hanem sajtot meg zöldségeket!

2021. jún. 8. 21:50
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Biztos nem a hústól van, de a maratonra készülve tedd kicsit jobban össze az étrended, mert ez így nem szerencsés. Ill. nem tudom melyikre készülsz, de ne egy ekkora igénybevétel előtt kísérletezz.

Itt jó ötletindítókat és recepteket találhatsz a növényi eredetű kajákhoz, amik megtámogathatják a felkészülésedet is: [link]

(annyi, hogy ezek nem csak húsmentesek, hanem növényi alapúak)

2021. jún. 9. 11:56
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Tegnap óta én is szédülök, pedig soha nem szoktam. Évek óta vegán vagyok, tornázom, és súlyzós edzéseket csinálok itthon, soha semmi bajom. Nem bírom sajnos a nagy hőingadozást, a melegre érzékeny vagyok. A tüneteid nem a hús elhagyása miatt lehetnek, valami más itt a ludas.
2021. jún. 9. 15:57
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

A húst nyilván nem úgy kellene elhagyni, hogy a napi kajáidból kiveszed a húst és eszed ami marad.... :D

Valamivel illene pótolni, értsd: fehérjedús kajákat enni, nem pedig krumplit meg lekváros kenyeret.

Amúgy én is rosszul érzem magam 1-2 napja, pedig nem váltottam étrendet. Hirtelen kánikula tud ilyet csinálni.

2021. jún. 9. 16:04
 9/12 anonim ***** válasza:
21%
Bizony ez hatalmas probléma sajnos a 21. században, hogy nincs nagy variáció a vegetáriánus ételek között. El sem tudom képzelni, hogy az a sok 60-as évekbeli hippi, aki a mai napig vegetáriánus és a gyerekeik hogy nem iszonyodnak még a lekváros kenyértől és sült krumplitól, hiszen mást nem tudnak enni. Szegény vegánokról ne is beszéljünk, nekik csak a sült krumpli jut csapvízzel. Borzalom!
2021. júl. 11. 13:23
 10/12 anonim ***** válasza:
81%

9-es: a vegánok is ehetnek kenyeret meg lekvárt :)

De egyébként teljesen igazad van, mostanában nem léteznek zöldségfélék, hüvelyesek meg egyéb növények, csak krumpli, kenyér meg lekvár.

2021. júl. 11. 15:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!