Vidéki vegánok, ti honnan szereztek be alapanyagokat úgy, hogy változatosan is táplálkozzatok?
3-as: mi az (konkrétan!), ami az egészséges vegán étrendhez szükséges és nem lehet beszerezni akár kis településeken is?
De gyakorlatilag bárhová lehet internetröl rendelni is szinte mindent.
Nem nagyon ertem kerdezo, hogy mi is a problemad. Vegannak lenni nem azt jelenti, hogy zabalod a vegan kolbaszt es sajtot, aztan kesz (mert igazabol kb ilyesmik nem kaphatoak csak mindenhol...tofu elterjedt, szejtant tudsz te is csinalni, stb stb).
Egyebkent rendelni is lehet, nem hiszem, hogy pont hozzad senki nem szallit semmit.
Nekem tejallergiam van, ez sem egy leanyalom, viszont mivel szeretem a joghurtokat, sajtokat, igy ezeknek a vegan verziojat szoktam rendelni nagyobb tetelben, mert a kozelunkben sajnos nem kaphato ilyesmi. Budapesttol 200 kilometerre lakom es meg elek :D
Én egy kb 1500 fös faluban lakom, ennek ellenére nem gond a vegán alapanyagok beszerzése, a szomszéd kisvárosban vannak áruházak, egy-két hetente egyszer tartok nagyobb bevásárlást, eddig semmi olyan nem fordult elö, hogy valamit nem kaptam volna.
Persze vegán "húsféléket" "tejtermékeket" nem veszek, ez pénzkidobás, és nem is igazán hiányzik egyik sem.
De elvileg akár otthon is lehetne készíteni ezeket is.
Szüleim falun élnek, van saját kertjük, szóval nyáron/ősszel onnan van minden, de egyébként sajnos a szomszéd városba kell átjárni bevásárolni, mert a falusi kínálat max a lecsó alapanyagokra terjed ki.
De amúgy van, hogy anya meg tudja beszélni a Coopossal, hogy rendeljen be neki pár olyan dolgot, amit amúgy nem nagyon szoktak.
Van piac is, ott is szokott tudni venni, ami kell általában.
Falun élek. Itt is van zöldséges meg szupermarket ahol lehet venni zöldségeket.
Webshopból szoktam rendelni olyan "egzotikusabb" dolgokat mint pl. az élesztőpehely, vannak webáruházak országos kiszállítással.
Emellett ritkán, néhány hetente úgyis járok valami városban, ott szoktam pl. a DM-ben venni kifejezett vegán termékeket. (Az említett Hercegszántó tök közel van Mohácshoz, gondolom pár hetente be lehet menni oda bevásárolni.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!