Hogy fogyhatnék a vegán étrenden?
Nem akarok szóját és glutént fogyasztani, de gondoltam kipróbálnám a teljes értékű étrendet. A fő célom a fogyás, de egy hülye, párhetes fogyókúra helyett ez a fajta vegán étrend sokkal járhatóbb életmódnak tűnik.
Vannak valakinek tapasztalatai ezzel?
Rettentő buta vagy. Nincs mit hozzáfűzni, lásd a 10-es válaszát. Az, hogy tejet meg húst kell fogyasztani, hogy egészséges legyél, az nem áltudomány? Szerinted a disznó, amit megeszel, miből építi fel az állati fehérjéit. Elárulom, olyan aminosavakból, amelyeket növényekből visz be.
Kérdező:
A szójától nem kell félni, ha nincs valamilyen ahhoz köthető problémád, a gluténtól is csak akkor, ha glutén érzékeny vagy. Párom egészségügyi okokból nem eszik sem szóját, sem glutént, mégis remekül elvan. Nem igaz, hogy minden receptben ezek szerelelnek. Lépj be a Teljesértékű növényi étrend fb csoportba, van receptes csoportjuk is. Illetve ott van Plantbased Miri oldala, meg még rengeteg TÉNÉ youtuber, akiktől tudsz tanulni.
Mire nem válaszoltam? Arra a baromságra, hogy vegán étrenden lehetetlen elég fehérjét bevinni? A vegán sportolók, testépítők hogy csinálják? Az összes vezető táplálkozástudományi szervezet a világon kimondta már, hogy a teljesértékű növényi étrend egészséges minden életkorban. Nem kell aggódni sem a fehérje, sem más miatt. De te a gyakorin megmondod, hogy ez nem igaz. Ha már szembemész a tényekkel, akkor legalább támaszd alá, amit állítasz.
Nahát, hogy itt mindenki milyen magasan képzett dietetikus, talán még agysebész is! Vagy csak a szokásos nárcisztikus tyúkok egylete. Figyeljük csak:
1. Tapasztalt, gyakorlott hozzászóló elmondja a véleményét.
2. Rögtön támadni, kóstolgatni kezditek, ő természetesen "buta", mert más a véleménye. Semmi más mondandótok nincs, mint hogy ti okosabbak vagytok!
3. Hozzászóló hasonló stílusban válaszol, a különbség hogy neki igaza is van, és ez nagyon betalál.
4. Észlelve, hogy az ellenség ellenállása keményebb a vártnál, gyorsan véd- és dacszövetségbe tömörülve, kórusban kezdetek hisztizni és toporzékolni, bár most sincs más mondanivalótok, mint hogy a titeket minden téren leiskolázó hozzászóló "buta".
5. Néhány rendkívüli szellemesség elpuffogtatása után vállon veregetitek egymást, hú de jól beolvastatok neki!
6. A kérdező továbbra sem kapott választ, de a nárcisztikusok diadalmas mosollyal kapcsolhatják ki a számítógépet: ma is remek önigazolást találtak.
Nem, az első leírt egy ordító nagy baromságot. Ha figyelmesen elolvasod, le is lett írva, hogy miért. Ezzel valójában a kérdező is segítséget kapott, mert nem fogják félrevezetni a fehérjés baromsággal. Emellett úgy érzem, hogy az eredeti kérdésre is kapott választ több embertől is, lásd a 11-es kommentem második felét.
Az meg, hogy ő (te) tapasztalt, gyakorlott kommentelő (vagy) nevetséges érv, már ne haragudj. Én is elég régóta írogatok ide, akkor most mi van?
#17 Kedves önjelölt hősünk!
1. Egy 20 éve amatőr vega elmondja a véleményét(!) ami a saját tudatlansága miatt alakult ki.
2. Felháborodtunk (legalábbis én), de kijavítottuk őt, vélemény helyett(!) tudományos magyarázattal!
3. Becsatlakozik egy hősies de szűklátókörű és tájékozatlan hozzászóló, aki szövegértésből nulla. Ő előre eldöntötte, hogy mi lesz a véleménye a témában, és csak azért jött ide, hogy támadást indítson a vegánok ellen.
4.Végre kapaszkodót is talált, a vegánok stílusába bele lehet kötni. Ezt megcélozva vaktában elkezd lövöldözni, átsiklik tényeken és kommenteken.
5. Amikor viszont értelmes válaszokat kap, és még a bunkó vegán (én) be is ismeri hogy bunkó volt, akkor elveszti a kapaszkodót, és nem maradt más csak a rugózás, kapálózás.
Elárulom barátom, közülünk te vagy az egyetlen aki nem válaszolt a kérdezőnek érdemben.
Amúgy lehet idegesítő, hogy a vegánoknak mindig igaza van, de egyet jegyezz meg: nincs érv a veganizmus ellen. Egy tapasztalt vegánnal vitába lehet szállni, de vesztesen fogsz kikerülni, és ez nem a vegánok természete miatt van, hanem mert ismétlem: nincs érv a veganizmus ellen! És ezt azért jelentem ki ilyen magabiztosan, mert 5 éve kutatom a témát mindenféle megközelítésből, és ugyanennyi ideje itt vitázom erről ezen a fórumon. Ezalatt az idő alatt egészségesebb lettem mint valaha, ha tetszik ha nem. Számtalan vitát is végighallgattam a témában, ajánlom egyébként ezeket, ott vannak YouTubeon, nagyon sokat lehet tanulni belőlük.
Igen bunkó voltam, beismerem másodjára is, őszintén elnézést kérek ezért attól a hozzászólótól, és azért is hogy türelmetlen voltam. De válaszoltam azóta többször is.
Egyébként ha valaki komolyan(!) tájékozódni akar vegetáriánus/vegán fogyókúra témában, vagy bármely más dologgal kapcsolatban ami a vegetarianizmuson belül van, akkor jobb esetben nem GyK-ra jön először, hanem mint egy gyakorlott internethasználó: hiteles forrásokat keresve utanaolvas! Ha ez nem megy, kérhet segítséget az ügyben, mely oldalakról tájékozódjon. Én linjeltem is ilyen forrást, ahol össze van gyűjve az összes hasznos infó. De mint ahogy a bunkó kommentemben is írtam, fórumon leadni egy egész ilyen anyagot nagyon hosszú lenne, pláne ha a helyes vegán étkezést is külön magyarázni kellene az elejétől kezdve! Mi szerinted honnan tanultuk ezeket a dolgokat? Nem fórumokról, elárulom, különben ott tartanánk mint az amatőr 1-es.
Éljenek a vegánok!💚
Szóval közben edukálódtam egy kicsit a témában!
Időszakos böjt mellett napi 2x fogok enni.
Az ebédem krémlevesek és nagy saláták lesznek, hüvelyesekkel és krumplival, zöldségfasìrtokkal.
A vacsora pedig valamilyen zöld smoothie vagy humusz zöldségekkel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!