Ha az ember mindenevő, miért nem tudja megenni a húst és az belsőségeket nyersen?
Sokan irkálják hogy az embernek kell a hús mert mindenevő, fontos tápanyagokat tartalmaz meg hasonlókat. Vegyük példának a disznót, amire szintén rámondják, hogy mindenevő. Sok helyen etetik őket romlott húsárúval, tojással meg lejárt szavatosságú tejtermékekkel. Baja nem lesz ezektől, és a felsorolt dolgok sem vesznek kárba. Amúgy legnagyobb részben takarmányt kapnak pl kukoricat, szója esetleg búza, árpa stb. Biztos mások is hallották vagy láttak olyan esetet hogy madár vagy szárnyas bekerült az ólba és megette a disznó vagy fialáskor valamiért megette a saját utódját, vagy olyat is tudok hogy a nyulat megette mindenestül. Ezeket a dolgokat úgy csinálta, hogy semmi baja nem lett. Mondhatjuk rá, hogy mindenevő, mivel növényt és állatot is nyersen eszik.
Na most akkor nézzük az embert. Mi is mindenevőknek vagyunk rangsorolva. Esszük a növényt minden formájában, de a húst hogy? Csak megfőve vagy sütve. Próbálnánk meg nyersen megenni valami húsos állatot mindenestül, talán még bele is halnánk olyan gyomorrontást meg mérgezéseket kapnánk, meg még kitudja mit. Viszont a disznónak mint mindenevőnek semmi gond nélkül megy, és ugye szokták mondogatni, hogy a disznó belső szerveinek elrendezése hasonlít legjobban az emberére. Akkor hogy is van ez? Mi csak átvizsgálva, alaposan megsütve, és szigorúan nem romlott állapotban ehetjük meg, ők meg a többi mindenevő (pl. patkány, medve) meg akárhogy. Itt akkor valami nem stimmel, nekünk miért nincs olyan erős gyomorsavunk mint nekik hisz mindenevők vagyunk. Vagy mégse? Nem provokatív kérdés csak válaszokat szeretnék erre a szerintem jogos feltevésre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!