Hány éves kortól egészséges vegetáriánusnak (nem vegánnak) lenni?
Figyelt kérdés
Úgy értem, melyik az az életkor, amelytől már nem lesz visszamaradottabb a tested a fejlődésben, ha így étkezel?2021. máj. 4. 17:31
11/23 A kérdező kommentje:
5 - ös, 6 - os, igazatok van, vegánra gondoltam, csak véletlenül elírtam a szót. Köszönöm a válaszokat! 🤍
2021. máj. 4. 18:49
12/23 Sunshinedoll válasza:
Bármilyen kortól, érdemes odafigyelni, mire van szüksége a gyereknek, konzultálni orvossal/védőnővel, azzal amúgy is kell kisgyerekeknél, de amúgy bármilyen kortól lehet vegetáriánus vagy vegán étrenden lenni, mert nincs negatív élettani hatása.
13/23 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ! 💙
2021. máj. 4. 19:49
14/23 anonim válasza:
0 éves kortól, ha normálisan van összeállítva az étrend
15/23 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ! 💖
2021. máj. 4. 20:35
16/23 anonim válasza:
A megfelelően összeállított növényi étrend az életkor bármely szakaszában egészséges, ezt már számos ország kül. dietetikai ajánlása elismerte. Azonban egy normál felnőtt ember esetében is odafigyelést és hozzáértést igényel a megfelelően összeállított növényi étrend, hát még egy kisgyermek esetében! Meg kell nézni, egy kisgyermeknek pl. sokkal több kálciumra van szüksége, de ez csak egy példa. Szóval, ha körültekintőek a szülők, akkor nem lesz baj, de a növényi étrendet nagyon el is lehet szúrni, ha nem értenek hozzá. Sima vegetáriánus (tehát nem vegán) étrendet viszont annyira nem lehet elrontani, ahogy az első válaszoló is írta.
17/23 anonim válasza:
A világ összes vezető táplálkozástudományi szervezete szerint minden korban egészséges. Aki ezt vitatja, az a középkorban él. Persze a sima vegán étrend nem feltétlenül lesz egészségesebb, ha nem jól van összeállítva. A teljesértékű növényi étrend (TÉNÉ) a legjobb étrend. Ennek nézz utánna.
18/23 anonim válasza:
Aki anyatejet nem ad a gyerekének, az nem vegán, hanem idióta.
19/23 anonim válasza:
Vagy csak nem tud adni....
(Amúgy az anyatej szerintem teljesen vegán, hiszen nem jár állatok kizsákmányolásával.)
20/23 anonim válasza:
Nyilván arra gondoltam, aki szándékosan nem ad a "vegánság" miatt.
Persze hogy vegán az anyatej.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!