Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Hány éves kortól egészséges...

Hány éves kortól egészséges vegetáriánusnak (nem vegánnak) lenni?

Figyelt kérdés
Úgy értem, melyik az az életkor, amelytől már nem lesz visszamaradottabb a tested a fejlődésben, ha így étkezel?

2021. máj. 4. 17:31
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:
5 - ös, 6 - os, igazatok van, vegánra gondoltam, csak véletlenül elírtam a szót. Köszönöm a válaszokat! 🤍
2021. máj. 4. 18:49
 12/23 Sunshinedoll ***** válasza:
76%
Bármilyen kortól, érdemes odafigyelni, mire van szüksége a gyereknek, konzultálni orvossal/védőnővel, azzal amúgy is kell kisgyerekeknél, de amúgy bármilyen kortól lehet vegetáriánus vagy vegán étrenden lenni, mert nincs negatív élettani hatása.
2021. máj. 4. 19:32
 13/23 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ! 💙
2021. máj. 4. 19:49
 14/23 anonim ***** válasza:
69%
0 éves kortól, ha normálisan van összeállítva az étrend
2021. máj. 4. 20:24
 15/23 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ! 💖
2021. máj. 4. 20:35
 16/23 anonim ***** válasza:
74%
A megfelelően összeállított növényi étrend az életkor bármely szakaszában egészséges, ezt már számos ország kül. dietetikai ajánlása elismerte. Azonban egy normál felnőtt ember esetében is odafigyelést és hozzáértést igényel a megfelelően összeállított növényi étrend, hát még egy kisgyermek esetében! Meg kell nézni, egy kisgyermeknek pl. sokkal több kálciumra van szüksége, de ez csak egy példa. Szóval, ha körültekintőek a szülők, akkor nem lesz baj, de a növényi étrendet nagyon el is lehet szúrni, ha nem értenek hozzá. Sima vegetáriánus (tehát nem vegán) étrendet viszont annyira nem lehet elrontani, ahogy az első válaszoló is írta.
2021. máj. 4. 21:20
 17/23 anonim ***** válasza:
77%
A világ összes vezető táplálkozástudományi szervezete szerint minden korban egészséges. Aki ezt vitatja, az a középkorban él. Persze a sima vegán étrend nem feltétlenül lesz egészségesebb, ha nem jól van összeállítva. A teljesértékű növényi étrend (TÉNÉ) a legjobb étrend. Ennek nézz utánna.
2021. máj. 5. 01:25
 18/23 anonim ***** válasza:
86%

Aki anyatejet nem ad a gyerekének, az nem vegán, hanem idióta.

2021. máj. 5. 01:26
 19/23 anonim ***** válasza:
87%

Vagy csak nem tud adni....

(Amúgy az anyatej szerintem teljesen vegán, hiszen nem jár állatok kizsákmányolásával.)

2021. máj. 5. 08:22
 20/23 anonim ***** válasza:
100%

Nyilván arra gondoltam, aki szándékosan nem ad a "vegánság" miatt.

Persze hogy vegán az anyatej.

2021. máj. 5. 09:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!