Nagyon jó, felszabadító. Egy rossz húsétel miatt megundorodtam, így abszolút belső vágy volt, hogy ne egyem pár hétig. Azalatt pedig utánajártam és nem is akartam visszatérni. Eltelt pár év, és azóta se hiányzik.
2021. márc. 12. 09:29
22/35 anonim válasza:
Próbáltam húsmentesen enni, de három hét után vissza kellett állnom a húsra, mert akármit és akármennyit ettem, nem tudtam jóllakni. Pedig maga a hús nem hiányzott, de vissza kellett rá állnom, mert éhes voltam bármit ettem. De biztos én csináltam valamit rosszul, mert volt, hogy ismerősnél egy hétig is hús és minden mentesen ettem, és teljesen jól éreztem magam, nem hiányzott semmi, nem maradtam éhes.
2021. márc. 12. 14:27
23/35 anonim válasza:
Jó. Azóta sem eszek egészségi okokból.
2021. márc. 12. 15:49
24/35 anonim válasza:
Remek, megszűntek a rendszeres rosszulléteim. Amúgy sem ettem sok húst, sosem rajongtam érte, így nem volt éles a váltás.
2021. márc. 12. 18:49
25/35 anonim válasza:
A fogfájósnak: A húsban semmi nincs, ami hozzájárulna a fogaid egészségéhez. Biztos, hogy nem a hús nélküli étkezés miatt lettek problémáid.
"Utána elmentem egy dietetikushoz, aki kifejtette nekem, hogy zöldségeknek nem teljes az aminosav valamijük, tehát az a fehérje nem ugyanolyan fehérje mint ami a húsokban van.
Jajj, nem lehetett a legokosabb dietetikus. Ha nem csak egy féle zöldséget eszel egész életedben, akkor nem lehet gond az aminósav profilokkal.
2021. márc. 14. 16:10
26/35 anonim válasza:
#25: Lehet nem volt az, viszont a negatív hatást egyértelműen éreztem. És érzem a mai napig, még most sem vagyok ott erőszintben mint voltam 2 éve, holott csak az étrendem változott. A fehérjemennyiség megvan ugyanúgy, mégsem tudom ugyan azt a teljesítményt nyújtani mint előtte húsokkal. Szóval valami eltérés biztosan van. Lehet hogy nem az aminosav profilban, nem értek hozzá, de valamiben biztosan van. Szerinted mi lehet, ha nem az? Mi lehet az eltérés a növényi illetve állati fehérje között?
2021. márc. 14. 16:30
27/35 anonim válasza:
Semmi. Mármint komolyan. Más lehet a probléma. Ha írsz egy napi étrendet, akkor többet tudnék segíteni.
2021. márc. 14. 17:45
28/35 anonim válasza:
Hát növényi kollagén az pl nincs. És ugye az is fehérje. Én nem értek hozzá, de gondolom h más különbségek is vannak.
A fogakhoz kapcsolódóan meg nem az van, hogy a hús az jó a fogaknak, hanem hogy nem árt neki. Viszont a növények savasak, amik nem túl jók a zománcnak.
2021. márc. 14. 19:08
29/35 anonim válasza:
A kollagént meg tudja termelni a szervezet, nem kell külső forrásból bevinni.
"Viszont a növények savasak, amik nem túl jók a zománcnak."
Ezt nem tudom miből gondolod. Forrás?
2021. márc. 14. 23:54
30/35 anonim válasza:
"Ezt nem tudom miből gondolod. Forrás?"
Hát, ha elrágcsálsz egy citromot, akkor egyből érezni fogod. Nem kell ehhez kutatás. Persze a citrom a durvább dolgok közül való, de ugyanaz van ha paradicsomot eszel.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!