Milyen érzés volt nektek, mikor elhagytátok a húst az étkezésekből?
Jó :D
Vagyis nekem nem volt megerőltető, pedig én szerettem a jó steak-et, barbecue-t, csirkeszárnyat, kolbászt, de onnantól kezdve, hogy fejben eldöntöttem, hogy nem tekintek a húsra élelmiszerként, egyáltalán nem hiányzott vagy nem vágytam rá.
A kajakómák gyakorisága csökkent (bár teljesen csak a tejtermékek, főleg sajt és olaj elhagyása után szűnt meg).
Az meg, hogy nem járulok hozzá a húsipar morálisan erősen megkérdőjelezhető tevékenységéhez, és a húsmentességgel még a környezetre is jó hatással vagyok, az csak plusz.
Az egóm megtízszerezõdött
lsd. 1.
Ha neked az a fizikai jólét hogy megfosztod a szervezeted egy kulcsfontosságú összetevõtõl akkor hajrá.
Egyébként mennyi étrendkiegészítõt szedsz amivel hozzájárulsz a gyógyszeripar könyörtelen állatkísérleteihez?
"Vagyis mármint miért kéne szégyenkeznem amiatt, hogy törekszem a fizikai és lelki jólétre? Nevezhetjük ezt a törekvést egónak, ha nagyon akarjuk de ezzel mi a probléma?"
Majd a jövő héten megmondom hogy mi ezzel a baj. Addig állj vigyázzba.
#6 Egyrészt még élek, másrészt beteg nem voltam, mióta vegán vagyok, harmadrészt számos tanulmány igazolja, hogy az állati eredetű ételekben nincsenek olyan esszenciális dolgok, amiket máshonnan, növényi formában ne lehetne bevinni.
Tovább szeretnélek tájékoztatni,, hogy az étrendkiegészítőkre teljesen más regulációk vonatkoznak, mint a gyógyszerekre, többek között pl. állat-toxicitási- és farmakikinetikai vizsgálatok se kellenek hozzá (másrészt az étrendkiegészítő nem is kifejezetten gyógyszeripari termék).
Szóval nem tudom, legközelebb, ha mondjuk nagyon kötözködni szeretnél, akkor lehet olvashatnál is kicsit utána annak, miről beszélsz, mert semmi hasznos vagy helyes megállapítást nem sikerült most tenned, ehhez képes olyan nagy pofád van, hogy az elképesztő :) Én inkbb elszégyellném magam.
Egyébként én algából kivont D-vitamint szedek meg vegán B12-őt.
Nekem nem volt valami jó. Főleg azért nem, mert már 5 éve edzettem, amihez elengedhetetlen volt a magas fehérjebevitel. Első körben próbáltam úgy összeválogatni az ételeket, hogy meglegyen kb. ugyan az a fehérjebevitel. Csodálkozva tapasztaltam, hogy az addigi fejlődés teljesen megállt, az erőszintem meg inkább még csökkent is. Utána elmentem egy dietetikushoz, aki kifejtette nekem, hogy zöldségeknek nem teljes az aminosav valamijük, tehát az a fehérje nem ugyanolyan fehérje mint ami a húsokban van. Segített összeállítani egy olyan étrendet, ami ezt valamilyen szinten kompenzálta. Azóta (2 éve) élek húsok nélkül, a versenyekről teljesen le is kellett mondanom, mert így nem tudom hozni azt az erőszintet, ami kellene egy valamire való helyezés eléréséhez. Táplálékkiegészítőket nem szedek, főleg mert laktózérzékeny is vagyok.
Amúgy a közérzetem nem változott semmit, nem érzek semmi változást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!