Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Az ilyet megennék a vegánok?

Az ilyet megennék a vegánok?

Figyelt kérdés

Tételezzük fel, hogy a jövőben sikerülne központi idegrendszer nélküli hústermő lényeket kifejleszteni. Mondjuk csak csirkecombok nőnek, és nincs agy, fájdalom, tudatosság.

Az ilyent a vegán elvek alapján lehetne fogyasztani? Ugye ezek alapján nem igazán a hússal mint táplálékkal van gond, hanem az előállításával, az állatkínzással.

2021. márc. 6. 21:09
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
100%

18-as: bizonyították, hogy a húsfogyasztás rákkeltő igen. Sőt: nemrég volt cikk, hogy nemcsak rákkal , hanem több betegséggel is egyértelműen összefügg a hús.

A fő probléma, hogy milyen húsokat tudsz venni. Nagyüzemit. Gondolom a többség nem a házi disznót, csirkét fogyasztja.

A minőségi hús, heti max 3 szor (és ide kell számolni a reggelit , uzsonnát is) biztosan nem káros az egyénnek.

De a kérdés nem erről szólt, ez csak a tudatla kötekedőnek szólt.

A kérdezőnek:sokféle vegán van. Az etikai vegánok biztosan nem ennék meg azt amiről írsz. Ugyanis ők azt vallják, hogy más fajt kizsákmányolni , kihasználni elkerülendő, az egy élősködés. Két faj egymásra utaltsága csak akkor elfogadható, ha abból mindkét faj profitál, (sőt gyesek szerint még akkor sem.) Pl. a lovaglást is sokan ellenzik.

2021. márc. 21. 10:22
 22/28 anonim ***** válasza:
87%

Én elsősorban nem etikai hanem az egészségügyi oldala miatt lettem vegán. Talán nem is vegán, csak teljesen növényi étrendű.

Szóval akkor sem vennék ilyen húst.

Aztán azóta megcsapott annak a szele, hogy igyekszem minden termékből cruelty-free-t választani.

2021. máj. 26. 13:36
 23/28 A kérdező kommentje:
Köszi a választ. “ cruelty-free” ez mit jelent?
2021. máj. 26. 17:00
 24/28 anonim ***** válasza:

22-es vagyok

Annyit jelent, hogy olyan termék amely során nem történtek állat kísérletek, illetve nem okozta állatok szenvedését.

Manapság odafigyelek, hogy csak ilyen kozmetikumokat, vagy tisztítószereket egyebeket vásárolok.

Feleségem azóta van hogy egy órát olvasgatja a neten meg a címkéken, hogy vajon vegan/cruelty-free a termék vagy sem, nehogy nekem csalódás legyen 😃😃

2021. máj. 26. 18:26
 25/28 A kérdező kommentje:
Tudsz 1-2 ilyen hétköznapokban használatos márkát mondani?(hajsampon meg ilyesmi) Az állatkísérleteket én is ellenzem.
2021. máj. 26. 18:46
 26/28 anonim ***** válasza:

DM saját márkás Alverde samponok.

Dove baby tusfürdő.

[link]

Itt rengeteget találsz. Meg minden otthon lévő markadrol megtalálod a neten az infót. 🙂

2021. máj. 26. 19:22
 27/28 A kérdező kommentje:
Köszönöm :)
2021. máj. 26. 20:17
 28/28 anonim ***** válasza:
Szívesen. Kérdés esetén dobj egy privit bátran 🙂
2021. máj. 26. 22:31
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!