Megosztunk egymással finom VEGÁN ebéd vagy vacsi ötleteket?
Nem vagyok vegán, de van kedvem vegán ételeket kipróbálni.
Kezdem:
Gombás tészta🍄
Ezt tettem a raguba:
Kókuszolaj, hagyma, csiperke, laska, leveles aprított spenót, mustár, mandulatej, só, bors. (én találtam ki:D)
Előtte a sütőben nagy hőfokon kicsit "kiszárítottan" a gombákat hogy majd hamarabb lepiruljanak.
https://www.youtube.com/watch?v=YH4VKMzY0Qk&t=423s
Én ebből a vidiből csináltam meg még régebben a spagettit. Szerintem nagyon finom. Nem igazán szeretem a darált húst, azért akartam valami mást helyette. Nekem ízlett, a barátomnak nem annyira, mint a húsos változat.
Igen, a rizs és zabtej környezeti terhelése általában kisebb. Egyébként mandula is terem Európában, még Magyarországon is. Ha magad készíted a tejet, ebből a legjobb, hiszen szállítani is alig kell. Ha a környezetvédelem is fontos neked, nézd meg, honnan származik az adott áru, mert nem biztos, hogy összességében környezetbarátabb az, amit elsőként gondolnál.
A gomba ebből a szempontból is jó, mert nem igényel nagy termőföldeket. Természetesen vegán, mert az állatoknak nem okoz szenvedést. (A korábbi válaszolónak üzenem, hogy a növények is élőlények, nemcsak a gombák és az állatok.)
Istenem, miért ilyen buták a húsevők? Menjetek már másmerre böfögni a hülyeségeteket. A "nem állat" nem jelenti azt, hogy akkor növény. Vannak állatok meg növények meg gombák, sőt még prokarióták is, amik meg egyiksem. Ha már hiányoztatok középiskolás bioszról, legalább ne lenne akkora pofátok vagy idegesítenétek anyukátokat, az hátha adna pár anyai pofont is : ) Méghogy a vegánok az idegesítő ripacsok, cöhhhhh.
Nekem a kedvencem a Steiner Kristóf chillije, amúgy! :(
Ratatouille- francia lecsó
Lényeg, hogy a zöldségeket felkarikázod, és tepsiben sütöd meg, jól megy hozzá a provencei fűszerkeverék. Isteni finom
Ájult imám- töltött padlizsán
török töltött padlizsán paradicsommal, zöldségekkel töltve, mandulával szórva
Mogyoróvajas kenyér vacsira. Lehet még rá pakolni banánt, vagy valami jóféle házi lekvárt:)
noracooks.com
Kedvenceim a lasagne és a mac&cheese, de az összes receptjét imádtam, amit próbáltam.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!