Megosztunk egymással finom VEGÁN ebéd vagy vacsi ötleteket?
Nem vagyok vegán, de van kedvem vegán ételeket kipróbálni.
Kezdem:
Gombás tészta🍄
Ezt tettem a raguba:
Kókuszolaj, hagyma, csiperke, laska, leveles aprított spenót, mustár, mandulatej, só, bors. (én találtam ki:D)
Előtte a sütőben nagy hőfokon kicsit "kiszárítottan" a gombákat hogy majd hamarabb lepiruljanak.
A napokban találtam egy vodkás tészta receptet, azóta azt akarok enni, de mindig elfelejtek sörélesztőt venni.
Mostanában a vöröslencsére vagyok rákattanva, bolognai (hagyma, fokhagyma, paradicsomszósz, fűszerek, lencse), dahl ( [link] hamburger (hagyma, fokhagyma, reszelt répa, csicseriliszt, lencse).
Az előbb rosszul linkeltem, bocsi.
Ha az állatokat véded akkor ne egyél kókusz meg pálmaolajat.
Se mandulatejet. Olvass utána mennyi erőt irtanak ki emiatt
Varjuk csak!? Gombas teszta? Hmmm!
Most akkor a gomba allat, vagy novemy? Mert, hogy egyik sem. Ehetik egyaltalan a veganok? :)
Persze most csak izelek, de azert jogos a felvetes szerintem :) (azt hiszem)
Miért, talán állat?
A veganizmus meghatározása:A veganizmus az állati eredetű termékek használatának mellőzése és az ehhez kapcsolódó filozófia, ami elutasítja az érezni képes állatok árucikk státuszát; amely megnyilvánul a táplálkozás, a szórakozás, a ruházkodás és a higiéniai termékek választásában is.
4: Egy dmes azt hiszem 1 kgs kókuszolaj nekem elég kb 4 hónapig (mellette olivaolajat is használok). Nyilván beleszámítana a védelembe ha nem fogyasztanék kókuszzsírt. Úgy gondolom nagyobb probléma hogy ipari szinten használják, rengeteg feldolgozott élelmiszerbe palmazsirt tesznek.
Növényi tejet pedig régóta fogyasztok, mert kicsit undorodok a simától. Hogyha rizstejet vagy zabtejet használnék az jobb lenne? (mandula és kókusz helyett). Gondolom igen, erre még nem gondoltam
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!