Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Vegetáriánusként lehet húsleve...

Vegetáriánusként lehet húslevest enni?

Figyelt kérdés
úgy, hogy hússal együtt főtt persze, de a te tányérodba csak levet és tésztát szedsz.
2020. dec. 28. 15:16
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
es igen en is igy velem, hogy vegetarianuskent lehet, hisz a vegak magat a hust nem eszik meg, mig a veganok minden hussal erintkezett, allattol valo dolgot tiltanak
2020. dec. 28. 16:07
 12/20 anonim ***** válasza:
100%
Kerdezo, nem baj, ha igy csinalod, ez is valami, csak tudd, hogy a vegetarianusok sem esznek igy, igazabol nem fer bele egyaltalan. Majd kesobb kulon fozol magadra, vagy meg az is lehet, hogy hust is fogsz enni, nincs ezzel baj.
2020. dec. 28. 16:13
 13/20 anonim ***** válasza:
75%

Csak te meg fogadd el, hogy nem vagy vegetáriánus, csak húsmentesen étkezel. Hatalmas a különbség.

A barátom sem mondja magát vegának, pontosan amiatt nem eszik húst, amiért te.

Neki pl belefér a húsleves úgy ahogy írtad, de pont azért, mert nem vega. Csak húsmentesen étkezik.

2020. dec. 28. 16:45
 14/20 A kérdező kommentje:

szamomra a vegetarianus=husmentes etkezessel

vegan=barmilyen allati eredetu etel mellozesevel

2020. dec. 28. 16:53
 15/20 A kérdező kommentje:
koszonom 15! teljesen egyetertek
2020. dec. 28. 17:01
 16/20 anonim ***** válasza:
100%

Én vegetáriánus vagyok és nem eszek meg semmi olyat, amiben hús főtt/sült, így a húslevest sem. Lehet azt mondani, hogy a az csak lé, viszont a főzés alatt egy csomó dolog kifő a húsból. Én az egészségem miatt váltóztam, mert nem tudom megemészteni a húst, és ugyanolyan tüneteket produkáltam, amikor még az elején a nagymamámnál elfogadtam a húsleves levét (nem belehajszoltam magam, mert tényleg nem gondoltam volna, hogy ilyen kevéstől is bajom lehet).

Én se mondanám vegetáriánusnak azt, aki nem eszik húst, de az ilyen dolgokat megeszi, inkább csak húsmentesen étkezik ez az illető, ahogyan azt előttem is mondták. És a húsmentes és a vegetáriánus között is éppen ezért van különbség, mert ezekbe a levesekbe, szószokba, mindenbe kifő a hús, ez nem lehet teljesen eltávolítani belőlük...

Ezzel mondjuk nincsen semmi gond, mert mindenki egyen úgy, ahogy számára a legjobb és a legegészségesebb, csak jó tisztában lenni a fogalmakkal Ahogyan a vegán és a vegetáriánus táplálkozás (nem életmódról beszélek, ez fontos, csak a táplálkozási különbségeikről) is abban különbözik, hogy előbbi nem eszik állati eredetű termékeket, az utóbbi pedig tejet, tojást azért igen, vagy legalább az egyiket.

Egyébként visszatérve hozzád: én mindig is olyanokkal éltem, akik húst ettek. Jól megvoltunk, és igazából a konyhában se volt sok plusz munka, pedig mindenki azt evett, amit szeretett volna. Csak pl megfőztük a bablevest füstölt paprikával, hogy a füstös íz meglegyen, és ők külön még főztek hozzá füstölt húst, a végén két lábasba szedtük és így senki nem szenvedett "kárt". Vagy ha bakonyi volt galuskával, akkor én tojásos galuskát ettem uborkasalátával. Ha a köret héjában sült krumpli, akkor hozzáadok egy kis pesztót, borsót, paradicsomot, gombát, mindent, amit kívánók és akkor nekem ez a saláta az ebédem. De egy csomó ilyen példát tudnék még mondani. Szóval meg lehet oldani, maximum csak egy picit többet kell gondolkozni.

2020. dec. 28. 17:13
 17/20 anonim ***** válasza:
90%
Nem lehet, hisz a húsból kifő mindenféle a levesbe. A nevében is benne van, húsleves, szó szerint a húsnak a leve. Milyen vega aki nem eszik húst, de a hús levét megissza? Ilyen nincsen.
2020. dec. 28. 19:18
 18/20 anonim ***** válasza:
100%
Én vega vagyom, de nem eszem meg azt, ami együtt főtt vagy sült hússal, mert számomra gusztustalan. Viszont ha neked jó így, akkor semmi gond nincsen ezzel. Nem az a lényeg, hogy minek nevezed magad. Csak azért ne egyél máshogy, hogy besorolhasd magad egy csoportba, és magadra aggathass egy címkét, ami rajtad kívül nem fog mást érdekelni. Úgy egyél, ahogy neked megfelel és nézd a pozitív oldalát: ha te nem eszed a húst ezekben az ételekben, akkor kevesebbet kell beletenni, tehát a családod fogyasztása ettől még csökkenhet. Ha pedig szeretnéd teljesen elhagyni, akkor rengeteg étel van, amibe utólag is bele lehet tenni, vagy főzés közben ketté választani az adagot.
2020. dec. 28. 19:53
 19/20 anonim ***** válasza:
77%
Van rá példa, hogy rokonokat nem akarok megsérteni ezzel, kb 2 évente 1x megeszek 2 merőkanálnyi levest. Tésztát eleve imádom, zöldségekkel szedem tele a lányért, így nem veszik észre, ha kevés levest szedek rá, és akkor nem lesz sértődés.
2020. dec. 28. 20:19
 20/20 anonim ***** válasza:
81%
Tehát nem vagy vega, csak húsmentesen kajálsz. Oké, semmi baj nincs ezzel. :) Mert a levesbe, rakott krumpliba, stb mind belefő a hús is, amit egy igazi vegetáriánus/vegán nem eszik meg.
2020. dec. 29. 12:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!