Most az ember növényevő, lehet rosszul tanultam biológiából? Miért mondják ezt a vegánok?
kedves #8 , egyetlen egy olyan kitétel sem igaz az emberre,ami a növényevőkre .Ezért soroltam fel több dolgot,nem csak a több gyomrot .Persze itt a vegán gyk felhasználók okosabbak a biológusoknál is ,orvosoknál,mindenkinél IS :D
A másik fele amit írt is valaki,hogy nincs olyan élőlény ami SOHA,SEMMILYEN állati eredetű táplálékot nem fogyaszt. Leguánokat tartok, növényevő állatok , nyáron viszont a kifutójukban csak úgy ropogtatják a szöcskéket ,pedig van előttük bőven zöldség-gyümölcs. Még a növényevőknek is szüksége van minimális állati fehérjékre,nem véletlenül .
Éljen nyugodtan növényi étrenden aki akar ,de ettől az ember mindenevő marad .
#13 És ha én vegán biológus vagy ne adj isten vegán orvos vagyok, akkor én kinél vagyok okosabb? A nemvegán biológusonál vagy a vegán asztalosnál?
Másrészt pedig a kérdés szerintem irreleváns abból a szempontból, hogy a mindenevő azt jelenti, hogy csak növényi táplálékon ill. csak állati táplálékon is egyformán jól megél (ami mondjuk nincs így, az ember opportunista húsevő, mint a majmok is, de tegyük fel, hogy így van). A kérdés az, hogy ha én tudom, hogy állati táplálék nélkül is egészségesen lehet élni (ami igaz), és tudom, hogy milyen kizsigerlő, kizsákmányoló és etikátlan a hús meg tejipar (ez is igaz), akkor miért ragaszkodjak mégis ahhoz, hogy én mindenevő vagyok és kell nekem a hús? Mikor amúgy meg tudnék tudatos és etikus döntést hozni?
17. De ragadozónak is eltömődik, ha túl van táplálva és keveset mozog .. macskám infarktusban halt meg nagyon el van hízva mindig csak feküdt...
Az ér eltömődés a túltáplálás miatt van
Nézd meg a The Game Changers című filmet, választ fogsz kapni a kérdésedre. Minden gyakorlatilag arra mutat, hogy a növényi étrend az egészséges. Ezek után mindenki döntse el maga, mit hisz el, a wikipédia szerint mindenevők vagyunk.
Ha mélyebben érdekel a kérdés, az ember a karnizmus miatt hiszi mindenevőnek magát. Részlet a wikipedia karnizmus szócikkéből:
"Az ideológia központi gondolata, hogy a húsevés természetes, normális, szükséges és helyes cselekedet. A karnizmus fontos jellemzője, hogy az emberek az állatok ételként besorolt fajaival szemben olyan különös kegyetlenséggel járnak el, amit más állatfajokkal (hobbiállat, vadállat stb.) szemben elfogadhatatlannak - állatkínzásnak - tartanak és elutasítanak. Ez a diszkrimináció viszonylagos és kultúránként változik, így például a kutyák evése némely ember számára elfogadott Koreában, míg nyugaton háziállatként kezelik őket, viszont a szarvasmarhákat a nyugati államokban eszik meg, ellentétben Indiával ahol védelmet élveznek, szent állatként tekintenek rájuk."
Mellékesen mondom, a vegánok döntő része is vegyes táplálkozásúként kezdte, azt tanították nekünk, az az állat azért van, hogy megedd, ne sajnáld! Ez szinte minden kisgyereknél előjön, hogy amikor rájön hogy kerül hús a tányérra, sajnálni kezdi. Mutassatok már olyan allatot, aki sajnálja az áldozatát. Mutassatok olyan ovist, akiben van ragadozó ösztön. Mert a mindenevőnek is van ragadozó ösztöne, a kutyám is el akarja kapni a galambot... Az emberben alapvetően nincsen ragadozó ösztön.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!