Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Most az ember növényevő,...

Most az ember növényevő, lehet rosszul tanultam biológiából? Miért mondják ezt a vegánok?

Figyelt kérdés
Többször lehet itt olvasni hogy az ember nem mindenevő hanem növényevő.. nem tudom miért mondják de akkor tévedtek biológia órán..
2020. dec. 17. 07:05
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
32%
Vannak ilyen tulelomusorok a tv-ben ... meglehet nezni, hogy mit csinal egy ember ha kiteszuk a semmi kozepere ... akkor es ott kiderul, hogy milyen evo az ember!
2020. dec. 17. 10:33
 12/28 anonim ***** válasza:
39%
Vagy ugye ott a hires tortenet a lezuhant repulogeprol, vagy hajotorottekrol ... akik bizony egymast is megettek. Az ehseg nagy ur!
2020. dec. 17. 10:35
 13/28 anonim ***** válasza:
77%

kedves #8 , egyetlen egy olyan kitétel sem igaz az emberre,ami a növényevőkre .Ezért soroltam fel több dolgot,nem csak a több gyomrot .Persze itt a vegán gyk felhasználók okosabbak a biológusoknál is ,orvosoknál,mindenkinél IS :D

A másik fele amit írt is valaki,hogy nincs olyan élőlény ami SOHA,SEMMILYEN állati eredetű táplálékot nem fogyaszt. Leguánokat tartok, növényevő állatok , nyáron viszont a kifutójukban csak úgy ropogtatják a szöcskéket ,pedig van előttük bőven zöldség-gyümölcs. Még a növényevőknek is szüksége van minimális állati fehérjékre,nem véletlenül .

Éljen nyugodtan növényi étrenden aki akar ,de ettől az ember mindenevő marad .

2020. dec. 17. 10:43
 14/28 Sunshinedoll ***** válasza:
84%
#9 Néhány válaszadó baromságára reagáltam, nem a kérdésedre, nem voltam egyértelmű, my bad.
2020. dec. 17. 11:37
 15/28 Sunshinedoll ***** válasza:
24%

#13 És ha én vegán biológus vagy ne adj isten vegán orvos vagyok, akkor én kinél vagyok okosabb? A nemvegán biológusonál vagy a vegán asztalosnál?

Másrészt pedig a kérdés szerintem irreleváns abból a szempontból, hogy a mindenevő azt jelenti, hogy csak növényi táplálékon ill. csak állati táplálékon is egyformán jól megél (ami mondjuk nincs így, az ember opportunista húsevő, mint a majmok is, de tegyük fel, hogy így van). A kérdés az, hogy ha én tudom, hogy állati táplálék nélkül is egészségesen lehet élni (ami igaz), és tudom, hogy milyen kizsigerlő, kizsákmányoló és etikátlan a hús meg tejipar (ez is igaz), akkor miért ragaszkodjak mégis ahhoz, hogy én mindenevő vagyok és kell nekem a hús? Mikor amúgy meg tudnék tudatos és etikus döntést hozni?

2020. dec. 17. 11:42
 16/28 anonim ***** válasza:
85%
Pont ezt írom , nyugodtan egyél csak növényeket. Ennek semmi köze ahhoz,hogy az ember egy mindenevő faj,és nem növényevő. Táplálkozása szerint ebbe a rendszertani kategóriába esik ,erről szól a kérdés ,nem arról kinek milyen elvei vannak.
2020. dec. 17. 12:37
 17/28 anonim ***** válasza:
6%
Egy ragadozónak, vagy mindenevőnek sem tömődnek el az artériái a hústól. Nekünk eltömődik, ez ilyen egyszerű! Egyetek húst és szedjétek mellé a gyógyszereiteket, én addig szedem a kis b12 vitaminomat 😉
2020. dec. 17. 12:55
 18/28 A kérdező kommentje:

17. De ragadozónak is eltömődik, ha túl van táplálva és keveset mozog .. macskám infarktusban halt meg nagyon el van hízva mindig csak feküdt...

Az ér eltömődés a túltáplálás miatt van

2020. dec. 17. 16:09
 19/28 anonim ***** válasza:
0%

Nézd meg a The Game Changers című filmet, választ fogsz kapni a kérdésedre. Minden gyakorlatilag arra mutat, hogy a növényi étrend az egészséges. Ezek után mindenki döntse el maga, mit hisz el, a wikipédia szerint mindenevők vagyunk.

Ha mélyebben érdekel a kérdés, az ember a karnizmus miatt hiszi mindenevőnek magát. Részlet a wikipedia karnizmus szócikkéből:

"Az ideológia központi gondolata, hogy a húsevés természetes, normális, szükséges és helyes cselekedet. A karnizmus fontos jellemzője, hogy az emberek az állatok ételként besorolt fajaival szemben olyan különös kegyetlenséggel járnak el, amit más állatfajokkal (hobbiállat, vadállat stb.) szemben elfogadhatatlannak - állatkínzásnak - tartanak és elutasítanak. Ez a diszkrimináció viszonylagos és kultúránként változik, így például a kutyák evése némely ember számára elfogadott Koreában, míg nyugaton háziállatként kezelik őket, viszont a szarvasmarhákat a nyugati államokban eszik meg, ellentétben Indiával ahol védelmet élveznek, szent állatként tekintenek rájuk."

Mellékesen mondom, a vegánok döntő része is vegyes táplálkozásúként kezdte, azt tanították nekünk, az az állat azért van, hogy megedd, ne sajnáld! Ez szinte minden kisgyereknél előjön, hogy amikor rájön hogy kerül hús a tányérra, sajnálni kezdi. Mutassatok már olyan allatot, aki sajnálja az áldozatát. Mutassatok olyan ovist, akiben van ragadozó ösztön. Mert a mindenevőnek is van ragadozó ösztöne, a kutyám is el akarja kapni a galambot... Az emberben alapvetően nincsen ragadozó ösztön.

2020. dec. 17. 17:22
 20/28 anonim ***** válasza:
60%
Nem növényevő,az ember mindenevő kategória. Alapból, biológiából csóró tanárok állandóan magyarázzák, hogy az ember miért nem növényevő. Legalábbis az enyém ilyen volt. Alapból hasonlítsd már össze egy növényevő és egy mindenevő, vagy akár egy ragadozó emésztő szervrendszerét. Azt tapasztaljuk, hogy az embernek sokkal rövidebb bélcsatornája van,mint akármelyik növényevőnek. Evolúció során a növényevőknek hosszabb lett, amely a cellulózbontást teszi lehetővé. Egyes fajok kérődzők, míg mások bélcsatornájában találunk cellulózbontó bélbaktériumokat. Ezek mind az előbb említett poliszacharid bontását teszik lehetővé. Az ember esetében ezek a jelenségek teljesen hiányoznak. Hasonlítsd össze akár egy zebra/ló fogazatát az ember fogazatával. Az embernél találunk a ragadozókra jellemző szemfogat,emellett kis őrlőket, nagy őrlőket és metszőfogakat. Nagyon változatos, ez utal az ember mindenevő mivoltára. Táplálkozás szempontjából az embernek szüksége van nagy mennyiségű fehérjére, lássuk be..akármit is mondanak a vegánok, azt nem tudjuk növényekkel pótolni. Nem tartalmaznak olyan nagy mennyiséget, és amúgy is a növényi fehérjének sokkal másabb a felszívódása is. Nagyon sok vegán szenved vashiányos vérszegénységben, mivel túl kevés vasat visznek be(a vas legfőbb forrása az állati belsőségek,pl.máj,szív,bél,harántcsíkolt izom stb.,van ugyan a spenótnak is vastartalma,meg kefírnek, de ez megint csak jócskán elmarad az állati eredetűtől), ez pedig a vörösvérsejtekbe található hemoglobin szerkezetére, és működésbeli funkcióira káros hatásokat produkál. Ennek meg kihatása lesz a légzési gázok, O2 szállítására, amely hosszabb távon az életminőség romlását okozza. Én hülyeségnek tartom a vegán dolgot, az ember mindenevő..a természetben létezik a táplálkozási lánc, nekünk is megvan a helyünk. Meg mi ez a nagy szentség a vegánokban? Mivel másabb megenni egy élő növényt, mint egy élő állatot?
2021. febr. 21. 13:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!