Miért vagyok beteg a Vegán táplálkozástól van olyan akinek csak a hús való?
5 éve próbálok vegán lenni állatvédelmi okokból.. de mikor vegán leszek egyszerűen nem jól érzem magam, puffadás gyengeség nem jó közérzet.. aztán húshoz visszatértem és jól lettem.
Gondoltam hogy valamit én csinálok rosszul ezért felkerestem Magyarvári Szilvia dietetikust és személyre szabott vegán étrendet állított össze nekem...
Valóban picivel jobb volt a dolog de egy idő után megint voltak problémáim. Visszamentem Szilvihez, de csak annyit mondott biztos húsra vágyom mert nem döntöttem el ágyban stb.
Én lennék hülye és nem akarom igazán ezt a táplálkozás formát? Nem értem már..
Én linkelek neked egy cikket, ami arról szól, hogy egy nőnek a vegán étrend derített fényt a nikkel allergiára, olvasd el, leírják a nő panaszait, és hogy amiket evett, tele volt nikkellel: "kiderült, hogy a szója, a tofu, a kakaó, a csoki, a kelkáposzta, az olajos magvak, a hüvelyesek vagy a paradicsom is rengeteg nikkelt tartalmaznak, ő pedig ezeket jelentős mennyiségben fogyasztotta, mióta vegán lett."
Talán érdemes lenne egy allergiavizsgálat, illetve másik dietetikus. A vashiányról szeretnék még annyit, hogy sokminden akadályozza a vas felszívódását, de kicsit egyénfüggő is, ugyanis ritka esetben vannak vashiányos vegyestáplálkozású emberek is, ezért érdemes lenne kipróbálni, hogy naponta, vagy minden másnap ha szedsz vasat a b12 mellé, akkor hogy érzed magad?
A puffadásra azt tudom mondani, valamilyen szinten teljesen normális ha az ember babfélét eszik. Vannak elkészítési módok, hogy kevésbé puffadj hüvelyesek után, pléldául az első 10 perc forralás után leöntöm a levét, vagy állítólag a bab krém formájában kevésbé puffaszt. De egyél gombát, tofut, szejtánt, szójakockát, ezektől nem fogsz puffadni. Javaslom probiutikum, vagy miso paszta, igazi savanyúkáposzta, szójajoghurt fogyasztását a bélflóra helyreállítása.
Ja a cikket majdnem elfelejtettem: [link]
Eredetileg nem itt olvastam a cikket, de most gyorsan rákerestem, és ezt dobta, több hírportál is foglalkozott vele.
Nem véletlen hogy az ember nyála összefolyik egy nagy szelet sült húsra, a szervezetet és a természetet nem lehet becsapni. Vagyis belehet de annak ára van, amit egyszer megkell fizezni. Minden ami állati eredetű, az egészséges. A tej, tojás, zsír, hús ezek olyan dolgok amik mind az ember egészségét szolgálják.
Régen az öregek házi disznótoros ételeket ettek, zsírral főztek, házi tejet, sajtot, és tojást ettek, nem csak zöldséget. Mégis eléltek 90-100 évig. Ma meg már örülnek az emberek ha megélik a nyugdíjas koruk első 3-5 évét. Köszönhetően a sok newage-es f*szságnak.
Felőlem mindenki azt eszik amit akar és ami jól esik neki, de ne tegyünk úgy mintha ez a hóbort valami krva egészséges életmód lenne, mert nem az.
1) Nem fut össze a számban a nyál semmilyen hús láttán, sok esetben kifejezetten undor fog el.
2) A hosszú élet titka kicsit komplexebb, mint az, hogy hogyan táplálkozott az illető - mindenesetre megnézhetted ezeket az öregeket, idős korukra ezerféle "természetes" (valójában legalább részben az egeszsegtelen táplálkozásra visszavezethető) betegség gyötörte őket.
Hát azért mikor 80 évesen kimentek kaszálni meg kapálni, az nem arra utal hogy annyira betegek voltak. Ma meg 40-50 éves emberek hetente mennek orvoshoz, mert valami bajuk van.
Attól hogy neked undorod van a hústól, az semmit sem jelent, nem hiszem hogy a vegánok reprezentálják az egész társadalmat.
Az emberi test is olyan mint az autó, üzemanyagra működik. Ha rossz vagy hiányos minőségű benzint tankolsz, előbb utóbb az autó elromlik. Ez van az ember és étel esetében is. Félre ne érts, a zöldségek és gyümölcsök fogyasztását ugyanannyira fontosnak tartom mint a hús, tojás és tejtermékek fogyasztását.
De mind mások vagyunk, mindenki egyen azt ami jól esik neki.
Lehet hogy egy Vegan aki undorodik a hústól, az ő szervezetében nem okoz kárt a hús hiánya. De ha én egyik napról a másikra át akarnék állni, az szerintem nem lenne okos ötlet
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!