Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Miért vagyok beteg a Vegán...

Miért vagyok beteg a Vegán táplálkozástól van olyan akinek csak a hús való?

Figyelt kérdés

5 éve próbálok vegán lenni állatvédelmi okokból.. de mikor vegán leszek egyszerűen nem jól érzem magam, puffadás gyengeség nem jó közérzet.. aztán húshoz visszatértem és jól lettem.

Gondoltam hogy valamit én csinálok rosszul ezért felkerestem Magyarvári Szilvia dietetikust és személyre szabott vegán étrendet állított össze nekem...

Valóban picivel jobb volt a dolog de egy idő után megint voltak problémáim. Visszamentem Szilvihez, de csak annyit mondott biztos húsra vágyom mert nem döntöttem el ágyban stb.

Én lennék hülye és nem akarom igazán ezt a táplálkozás formát? Nem értem már..

2020. dec. 14. 07:29
1 2 3
 1/25 A kérdező kommentje:

Amúgy hozzá mentem..

[link]

2020. dec. 14. 07:29
 2/25 A kérdező kommentje:
# agyban..
2020. dec. 14. 07:31
 3/25 anonim ***** válasza:
17%

Vagy nem jól állítod össze az étrendedet, vagy van benned egy belsö ellenállás (azt hallottad és ez rögzült benned, hogy hús nélkül nem lehet élni) és emiatt nem tudsz átállni érzelmileg.

Attól, hogy valaki nem eszik húst, nem lesz, nem lehet semmi baja, viszont ha ennyire nem birod ki nélküle, akkor inkább egyél kevésszer és akkor is jól tartott állatoktól származó, húst.

2020. dec. 14. 07:37
 4/25 A kérdező kommentje:
3. Nem én állítottam össze hanem a dietetikus.....
2020. dec. 14. 07:40
 5/25 anonim ***** válasza:
35%

Sajnos a legtöbb dietikus sem ért sokat föleg a vegán étrendhez.

Másrészt meg lehetnek olyan csoportok, amik neked nem jól emészthetöek - van, akinek a hüvelyesekkel van gondja, van, akinek a szójatermékkel, van, aki a glutént viseli rosszul.

Meg sok ember nem rágja meg elég alaposan az ételeket, és hús esetében kevésbé problémás, de a növények - mivel sok rost van bennük - felfújódást okozhatnak, ha darabosan nyeled le.

esetleg próbáld meg, hogy nagyon odafigyelsz arra, hogy gyakorlatilag péppé rágd a zöldségféléket, meg hoyg elég folyadékit fogyassz mellette.

2020. dec. 14. 07:49
 6/25 anonim ***** válasza:
76%

3! Nem igaz hogy nem

Lehet valakinek semmi baja a hús mentes élettől ! Van akinek szüksége van húsra pl nézd meg a vercsoport szerinti diétát is ott is azt írja hogy pl a 0- annak több húsra van szüksége

De egyébként akkor sem ez a megfelelő étrend egy ember számára

Mindenevokent születtünk és ezen soha semmi nem fog valtoztatni talán a legegyszerűbb ha megértjük hohy nem véletlenül van őrlő és metsző fogunk. Az igaz hogy túl sok hust esznek az emberek (én is tartok heti 1-2 napot amikor nem eszek húst ) de attól meg szükségünk van ra akar tetszik, akar nem . Van olyan akinek nem okoz gondot a hús mentes élet de ne lepődünk meg azon hogy vannak akik nem bírják hús nélkül. Ez nem fejben dől el és nem az agyad korlátoz, ennél nagyobb butaságot nem is mondhat valaki. Hosszutavon nagyobb károkat okozhat a vegan életmód mint hasznot ha a szervezeted nem bírja.

2020. dec. 14. 07:55
 7/25 anonim ***** válasza:
72%
6 vagyok ! Mielőtt felreertene valaki nem azt mondom hogy orrba-szájba kell enni a hust mert az is többet árt mint segít főleg hogy nem is fentarthato, de azert valamennyi húsra szükségünk van.(legalább is a legtobbunknek)
2020. dec. 14. 07:59
 8/25 A kérdező kommentje:
6. Én sem gondolom hogy nem akarok, Szilvi is ezt mondta hogy fejben dől.. hát de eldölt azért akarok vegán lenni..
2020. dec. 14. 08:00
 9/25 anonim ***** válasza:
92%
6 vagyok: az a baj hogyha a te szervezetednek szüksége van húsra azt mással nem tudod pótolni neki is tudnia kene hogy nem ez a “normalis” egy ember számára van aki bírja de sokan nem és ezzel nincs semmi probléma ! Így lettünk kitalálva... csak szerintem próbáld úgy hogy kevesebb hust eszel kihagysz pár napot a héten
2020. dec. 14. 08:05
 10/25 anonim válasza:
48%
Csináld azt, amit a "vegánok": csak akkor egyél húst, ha senki nem látja.
2020. dec. 14. 08:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!