Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Miért vagyok beteg a Vegán...

Miért vagyok beteg a Vegán táplálkozástól van olyan akinek csak a hús való?

Figyelt kérdés

5 éve próbálok vegán lenni állatvédelmi okokból.. de mikor vegán leszek egyszerűen nem jól érzem magam, puffadás gyengeség nem jó közérzet.. aztán húshoz visszatértem és jól lettem.

Gondoltam hogy valamit én csinálok rosszul ezért felkerestem Magyarvári Szilvia dietetikust és személyre szabott vegán étrendet állított össze nekem...

Valóban picivel jobb volt a dolog de egy idő után megint voltak problémáim. Visszamentem Szilvihez, de csak annyit mondott biztos húsra vágyom mert nem döntöttem el ágyban stb.

Én lennék hülye és nem akarom igazán ezt a táplálkozás formát? Nem értem már..

2020. dec. 14. 07:29
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
80%
Az ember alapvetően mindenevő. A természet megerőszakolása az egyoldalú táplálkozás. Mérsékelten minden félét kellene enni.
2020. dec. 14. 08:35
 12/25 anonim ***** válasza:
74%
Az ember ősidők óta eszik húst, ez így van rendjén. Lehet minimalizálni a fogyasztást állat védelmi okokból, de nem hosszú távon nem valami egészséges. A testnek megkell adni olykor azt amit kíván, az élet életet emészt fel. Ez világtörvény.
2020. dec. 14. 10:04
 13/25 anonim ***** válasza:
23%

Azoknak, akik szerint az ember mindenevő, amit bizonyít az is, hogy ez meg az a testrészünk így meg úgy fejlődött: bullshit a javából, már bocsánat.

Segglyuka is van az embernek, aztán nemtől függetlenül az emberek jó része nem használja análszexre.

A meglévő őrlő-, illetve metszőfogunk pedig ugyanúgy alkalmas kutya és macska, mint csirke és lazac földolgozására. Miért ne használhatnánk hát erre? Ja, hogy azok tündibündi, értelmes lények, csak a barbár kelet-ázsiaiak fogyasztják? Bezzeg mi mennyivel jobbak vagyunk a körömpörkölttel meg a csülkös pacallal...

Kérdező: ahány szervezet, annyiféle reakció, simán elképzelhető, hogy számodra nem ideális a vegán vagy vegetáriánus táplálkozás. Ha nagyon ragaszkodsz az eredeti elképzelésekhez, keress fel egy másik szakembert, esetleg próbálj meg magad összeállítani egy étrendet. Ha így sem megy, akkor se ess kétségbe, ha heti 1-2 alkalommal fogyasztasz csak húst, máris jóval többet tettél az állatok jólétéért, mint a facebookos kommentelők, akik - vélhetően stílusosan sült kolbászt, mustárt és kenyeret majszolván - részletesen ecsetelik, hogyan kínoznák meg a balotaszállási állatkínzó asszonyt.

2020. dec. 14. 19:23
 14/25 anonim ***** válasza:
69%
A húst lehet helyettesíteni más állati eredetű fehérjékkel, pl. tejtermék, tojás. Ha ezeket fogyasztod, ugyan "kihasználod" az állatokat, de mégsem kell azzal a tudattal élned, hogy egy döglött állatot eszel. Én pl. vegetáriánus lettem, de nem állatvédelmi okokból, csak elkezdtem nem kívánni a húst. De eszem tojást, sajtot, joghurtot, néha halat is.
2020. dec. 14. 19:44
 15/25 anonim ***** válasza:
53%
Alapvetően a növényi eredetű élelmiszerekben minden tápanyag megtalálható a B12-n kívül. Az fontos, hogy azt szedned kell. Ezen kívül nyilván oda kell figyelni, hogy minden fontos tápanyagot bevigyél. Nyilván ha pár nélkülözhetetlen élelmiszert nem szeretsz vagy nem bír a szervezeted, akkor nehezebb dolgod van. Tényleg az is elképzelhető, hogy egyáltalán nem neked való a vegán életmód. Viszont ha még nem akarod feladni, esetleg kérhetsz a háziorvosodtól egy általános vizsgálatot, ők vérvételből meg tudják állapítani, hogy miből van hiányod és fel is írhat neked receptre, ha olyan.
2020. dec. 14. 19:51
 16/25 anonim ***** válasza:
43%

Utolsó, hülyeség amit mondasz, a húsban nem csak fehérje van ami fontos, hanem vörös vérsejtek és még miegymás.

Én tanultam táplálkozást, közétkeztetés szakon végeztem. A hús elhagyása csak úgy egészséges ha mondjuk 3-4 havonta tartunk 1-2 hetet hús nélkül hogy a szervezetünk kitisztuljon, de hosszú távon az egészség rovására megy, akárcsak a szénhidrát elhagyása, ami vese elégtelenséghez vezethet. Mindennek van hiánybetegsége, a húsnak is.

2020. dec. 14. 19:54
 17/25 anonim ***** válasza:
66%
#16 Ki hitte volna, hogy a tipikus menzakaják töretlen népszerűségében érdekelt közétkeztetést oktató és a gyakorlatban is művelő szakemberek szerint nem szabad elhagyni a húst...
2020. dec. 14. 20:16
 18/25 anonim ***** válasza:
39%
16! Hagyjad ezeknek nem lehet megmagyarázni én is tanultam meg is lepontoztak :)
2020. dec. 14. 20:17
 19/25 anonim ***** válasza:
50%

17-es, a közétkeztetés nem csak a menzakaját jelenti, hanem az éttermekben és vendéglátóhelyeken való felszolgálást is.

A táplálkozásnak komoly irodalma van, ne okoskodj olyanba amihez nem értesz

2020. dec. 14. 20:21
 20/25 anonim ***** válasza:
59%

#16 Nem tudom, hogy mikor tanultad ezt, de a legújabb kutatások szerint igenis a B12 az egyetlen amit nem lehet növényekből bevinni. Igen, van pár tápanyag amit NEHEZEBB, de a B12 az egyetlen amit LEHETETLEN. Ezért is mondják, hogy a vegánoknak nagyon oda kell figyelniük az étrendjükre. De ettől még lehet vegánul étkezni csak nehezebb. És szedni kell B12-t. Ez az étrend így ilyen formában a legtöbb nyugati országban elfogadott. Ez kábé általános műveltséghez tartozik manapság, meg is lepett a lepontozás. A vegánság is arra épül, hogy nincs szükségünk az állati ételekre, csak kedvtelésből esszük. Nyilván ha szükségünk lenne rá, akkor el kéne fogadnunk, hogy le kell ölni az állatokat, de a tudomány mai állása szerint nincs.

Rengeteg vegán jár rendszeresen kontrollra (amit amúgy a húsevőknek is kéne). Szerintem ez a legjobb tanács az átálláshoz, az első pár évben rendszeresen orvosi kontrollra járni, és akkor tudod hogy konkrétan miből kéne többet és miből kevesebbet enni.

2020. dec. 14. 20:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!