Valakinek valami tapasztalat vega étkezés terén?
Lassan 20 éve, de igazán nem vagyok kemény vega vonalas. Van 2 fokozat, az egyiket azt hiszem lakto vegának hívják.
A kemény vonal nem eszik semmi állatit, sokan még gombát és hagymát sem. Én a lájtosabb vonalban vagyok, tojást, tejet, mézet, hagymát, sőt ritkán például omega 3-6-9 miatt tablettát (ami halolaj és számomra már kifejezetten undoritó a szaga).
A legjobb persze a nyers koszt, ez vitathatatlan. Egy nagy indiai embertől aki gyerekkorától vega megkérdezték, hogy a nyers vega vonal vagy a főzőcskézős a jó, és ő erre azt mondta a főt kaja finom, a nyers meg egészséges, ennyi.
Szóval a döntés most is a te kezedben van, mint mindig.
Egy évtizedig nem ettem húst, környezetvédelmi okokból (nagyüzemi állattartás környezetterhelése, szuperkórokozók melegágya stb.). Semmit nem éreztem igazából, a vérképem (pl. vas) se, testtömegem se változott ezidő alatt, egy dolog változott: nem volt többé székrekedésem. :) Meglepő tanulsága volt számomra ezen időszaknak, hogy sokkal színesebbé (és egyúttal olcsóbbá) vált az étkezésem. Azt is meglepetéssel fedeztem fel, hogy bár azt hisszük, hogy hús nélkül nincs élet, a régi, hagyományos magyar szakácskönyvekben egyáltalán nem dominál a hús, az ételek jó 70%-a húsmentes - pl. Minerva Nagy Szakácskönyv.
Ma már megengedhetem magamnak a bio élelmiszereket, így tárgytalanná vált a környezetvédelmi ok, hiszen a nagyüzemi állattartást továbbra sem támogatom a vásárlásaimmal.
"Meglepő tanulsága volt számomra ezen időszaknak, hogy sokkal színesebbé (és egyúttal olcsóbbá) vált az étkezésem"
#6 vagyok, én is ezt tapasztaltam. kellemes "mellékhatás" :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!