8-as: köszönöm,tökéletesen összefoglaltad!
Unokatesód nem vegán,hanem vega.
A fanatikusságot én is rühellem.
Megértem,aki nem szereti,vagy egészségileg jobban érzi magát tőle.
Egyszer ettem egy olyan borzalmas húsételt, hogy utána elment a kedvem a hústól. Sose szerettem különösebben a húst ízre és textúrára, de az az étel olyan gyomorforgató volt számomra, hogy a maradék kedvem is elment. Akkor kezdtem nézegetni vega recepteket, hogy mit ehetnék amíg forog tőle a gyomrom. :D
Végül addig-addig nézelődtem vega recepteket, meg úgy általánosságban kezdtem látni a növényi alapú étrend előnyeit, hogy így maradtam, nem látok rá semmi okot hogy miért ennék újra húst.
(Azóta a tejet és a tojást is minimalizálom.)
Azért, mert jelenleg abban a környezetben, ahol élek (Magyarország, főváros) elképesztően mainstream dolog húst enni, és ez engem rendkívül zavar.
A családtagjaimnak gyakorlatilag nem volt olyan nap még az életében, hogy ne egyenek húst, munkahelyemen sem tapasztaltam még, hogy bárki bármilyen húst nem tartalmazó ételt evett volna - és most nem a legfancybb keleti vegán ételekre kell gondolni, hanem akár csak ilyenekre, mint a rántott gomba.
Ugyanezt látom, ha elmegyek étterembe: az egyetlen vega opció a rántott sajt, esetleg valami tésztaétel. A vegánoknak ennyi lehetősége sincs.
2020-ban meg van minden lehetőségünk arra, hogy túllépjünk a rántott hús + rizsa kombón, ehhez képest itt tartunk, és ez bosszant. Ez ellen kívánok a vegetarianizmusommal lázadni, egyúttal példát mutatni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!