Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » A vegánok hogy állnak hozzá...

A vegánok hogy állnak hozzá az állatokon tesztelt gyógyszerekhez?

Figyelt kérdés

Pl. a legtöbb hatóanyagot laborállatokon tesztelik le először, utána önkénteseken. A legtöbb gyógyszeren nincs feltüntetve, hogy használtak-e fel hozzá állatteszteket vagy sem (mint mondjuk a kozmetikai szereknél).

Most ha egy védőoltás állaton tesztelt, akkor nem adják be maguknak?

Vegánok, ha a koronavírus-elleni oltás kifejlesztésénél állatkísérleteket alkalmaztak, ti beoltanátok magatokat vagy sem?

Mi a helyzet a háziállataitok védőoltásaival?

2020. szept. 20. 23:33
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
57%

Én (nem vegánként) olvastam egy vegán szerző blogját, aki azt fejtegette, hogy az oltásokat - bár állatokon tesztelték - mégis érdemes beadatni. Ugyanis ha megbetegszel, akkor a kezelésed nagyobb környezeti ártalom, mint az oltás. Még azzal együtt is, hogy ha nem vagy oltva, akkor se 100%, hogy megbetegszel.

És szerintem nem a vegánság okozza a szélsőséges gondolkozást, hanem a szélsőségeseket vonzza a vegánság. Így aztán a vegán között több lesz az ilyen. De nem maga a vegánság az oka.

2020. szept. 24. 18:52
 22/23 anonim ***** válasza:

Nem vagyok vegán, se orvos, de semmi értelmét nem látom állatokon tesztelni az embereknek szánt szert. Egy egér vagy egy nyúl fiziológiája tök más mint a miénk, de még a legközelebbi rokon, a majom is tök más rendszer, ami rájuk veszélyes, ránk nem és vice versa.

Embereken kell tesztelni sajnos, ezt nem lehet megúszni.

Persze állatnak szánt gyógyszert kénytelenek az állaton...

2020. szept. 28. 10:44
 23/23 anonim ***** válasza:
100%

#22: nem értelmetlen. Nem csak azt tesztelik, hogy veszélyes-e - de amúgy itt is van összefüggés aközött, hogy hogyan hat az állatra és hogyan fog egy emberre hatni. Azt is tudják állaton tesztelni, hogy hat-e. Ehhez persze szükség van olyan állatra, amit a megfelelő emberi kórokozóval meg lehet fertőzni.

Legegyszerűbb a koronavírus-vakcinával példálózni. Létezik olyan egérvariáns, ami fogékony az emberi koronavírusra. Ezeket használják tesztelésre. Egyébként pillanatnyilat hiány is van belőlük, úgy tudom.

Tehát nem arról van szó, hogy a kísérleti emberi gyógyszereket csak úgy random beadják állatoknak, aztán megnézik, mi lesz. Akik ezeket a kísérleteket tervezik, nagyon alaposan ismerik az emberi és a kísérlethez használandó állatok fiziológiáját is, és tudják, mit hogyan van értelme csinálni. Az engedélyeztetés is elég szigorú.

2020. szept. 28. 13:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!