Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » A vegánok hogy állnak hozzá...

A vegánok hogy állnak hozzá az állatokon tesztelt gyógyszerekhez?

Figyelt kérdés

Pl. a legtöbb hatóanyagot laborállatokon tesztelik le először, utána önkénteseken. A legtöbb gyógyszeren nincs feltüntetve, hogy használtak-e fel hozzá állatteszteket vagy sem (mint mondjuk a kozmetikai szereknél).

Most ha egy védőoltás állaton tesztelt, akkor nem adják be maguknak?

Vegánok, ha a koronavírus-elleni oltás kifejlesztésénél állatkísérleteket alkalmaztak, ti beoltanátok magatokat vagy sem?

Mi a helyzet a háziállataitok védőoltásaival?

2020. szept. 20. 23:33
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
87%

10

Sajnos pont a vegánok piszkaljak inkább a húsevőket meg verik a mellüket,mert ők milyen nagy hősök.. én egyszer beléptem egy csoportba, hogy tanuljak főzni pár vegán fogást. Kb.egy hét után kiléptem,mikor kb.megköveztek egy csajt,amiért mézet evett... " mert azt a méhek nem neki csinálják". Addig bírtam. No meg egy lapon említik kb.a rántotta evést egy kiskutya kibelezésével.. nekem ez túl sok..

2020. szept. 21. 09:10
 12/23 anonim ***** válasza:
A gyógyszerek egy fokkal más lapon vannak, mint a kozmetikai szerek, szóval szerintem létezik olyan vegán, aki beveszi őket. Én még nem kerültem olyan helyzetbe, hogy rákényszerüljek egy állatokon tesztelt gyógyszer beszedésére. Azonban ehhez tudni kell, hogy pontosan mit veszel be. Engem jobban zavar, hogy ha valaki úgy vesz be gyógyszert, hogy fogalma sincs hogy működik, mint aki tudatosan állatokon tesztelt gyógyszert szed be. A koronavírus oltást nem kérném. Nem is értem a felhajtást körülötte. Ha nem szándékoztok idős, vagy beteg emberrel találkozni, akkor miért érdekel? Mondom ezt úgy, hogy karanténban ülök korona miatt. Mindenesetre, az állatokon tesztelés azért is zavar jobban, mert a beagle kutyámat is egy ilyen helyről kellett megmenteni.
2020. szept. 21. 09:38
 13/23 anonim ***** válasza:
70%
A vegánság csak egy divathóbort, pont olyan mint a jampi, vagy a későbbi hippi-korszak, akik ugye mindig minden ellen tüntettek (néha maguk sem tudták, hogy miért) A vegánság is mindössze erről szól olyan papírba csomagolva, mint a „nem akarjuk megölni, bántani az állatokat”. Attól, hogy ezt ők komolyan gondolják, a világ nem fogja komolyan venni. Nem csak a homo sapiens, de a többi emberfaj, alfaj, illetve előember is fogyasztott húst. És egy vegánsággal senki sem fog több millió évnyi (ausztralopitekus) evolúciót kiirtani.
2020. szept. 21. 10:27
 14/23 anonim ***** válasza:
75%
12-es vagyok: A vegánság nem erről szól! A rossz tartáskörülményekkel van a gond, nem az állat megölésével!
2020. szept. 21. 10:31
 15/23 anonim ***** válasza:
77%

Én nagyon szeretem az állatokat, de nem vagyok vegán. A tartási körülmények valóban egy rossz velejárója a tömegtermelésnek. Ha a vegánnak tényleg ezzel van gondja, akkor ehet bátran vad húst és egyéb nem tömegtermelt húsféléket.

Az, hogy ledarálják a kakasokat, brutálisnak tűnik, de valójában egyetlen másodperc és vége. Talán az áramsokk is van ennyi idő, mire elpusztul az állat. Én sem ölök meg szívesen állatot, de azért azt is figyelembe kell venni, hogy nekünk embereknek ez egy evolúciós folyamat eredménye. Nevezhetjük úgy is, hogy állatot ölni természetes dolog. Ugye sokszor elhangzik, hogy törekszenek sokan, hogy természetes ételeket egyenek, ne mű kajákat.

A természetes élelemhez ölés által is hozzá kell jutnunk. Minden húsevő állat ezt teszi és ezt tekintjük természetesnek, mert az is. Lásd, sok állat élve eszi meg a prédáját, mert ez a természetes.

A tartási körülményekre persze rá lehet fogni az egészet, de ez meg egy civilizációs betegség.

Ha egy vegán megtehetné, hogy visszamenjen az időben és , ahol nincs kényszertartás, akkor vajon Ő maga levadászná ,megölné az állatot és elfogyasztaná ?

Oké, fogadjuk el, hogy a kényszertartás rossz és térjünk vissza a régi időkbe. Igen ám, de akkor térjünk vissza mindenben. Járjunk gyalog, vagy lovon. Internetről szó sem lehet. A ma gyógyítható egyszerű betegségek régen halállal jártak.

Belegondolt már valaki abba, hogy amíg nem volt fájdalom csillapító, addig mit szenvedhettek az emberek ?

De maradjunk a növény termesztésnél. Az a rengeteg rovar, amit levegyszerezünk, a nehéz munkagépek, amik betapossák a mezei egeret a járataiba és a többi rengeteg állat, akikneknek elvesszük az életterét, mert növényt termesztünk helyette, azok nem számítanak ? Azoknak nem lenne joguk élni ?

A vegánság nem más, mint az olyan emberek gyűjtőfogalma, akik nem képesek a korunk szar dolgait elfogadni. A jó dolgokat persze használják.

Nézzen körül minden vegán az otthonában és mutasson egy olyan tárgyat, aminek az elkészítéséhez (előtte-közben) nem haltak meg állatok.

A TV burkolat műanyag, olajszármazék. Hány állat is pusztult már el az olaj kitermelése következtében ?

Késnek a fából készült nyele. Hány mókus volt azon a fán, hány állat ette a fa termését ?

A ruházatod ,olajszármazék, vagy valami természetes anyag, mondjuk gyapjú. A birka nem önként adja azt.

Szóval gondolkodjatok el kedves vegánok, és egy pillanatra se higgyétek, hogy nem öltök és nem tartotok rossz körülmények közt állatokat.

Ha valaki talál olyan tárgyat, amihez semmi köze sincs egy állatnak, akkor írja le.

2020. szept. 21. 13:25
 16/23 anonim ***** válasza:
44%

12/14-es vagyok:

15-ös minden pontjával egyetértek, ám hozzátenném, hogy a vegánság nem egy pontosan meghatározható életforma. A vegánok azok, akik törekednek rá, hogy a lehető legkevesebb szenvedést okozzák.

Vegyünk például engem. Van egy angol bulldogom, aki által egy olyan tenyésztőtől támogattam, aki genetikailag beteg kutyákat tenyészt, pedig van fajtamentés. A kutyáimat Orijen táppal etetem, amiben van bálnaporc. Sőt, még szőrmekabátom is van. Mindig lesznek hiányosságok, csupán az a fontos, hogy ha valamit helytelennek tartunk, próbáljunk meg ellene tenni.

2020. szept. 21. 13:58
 17/23 A kérdező kommentje:

10-es nem cikizné senki a vegánokat, ha ésszerűen gondolkodnának, vagyis nem adnának rá (ennyire sok) okot.

És azért nem kell senkit tisztelni, mert egy életfelfogás miatt esetlegesen dolgokkal meg kell küzdenie. Senki nem kényszerítette rá, saját választása, hogy mit csinál. Engem se fog megtapsolni senki, ha ezentúl busz helyett gyalog járok be az iskolába. Mert az ésszerűtlen, a bicikli meg mondjuk nem.

Pl. a húsipar "borzalmai" se kényszerítenek egyetlen állatszerető embert a vegaságra, meg lehet csinálni azt humánosan is, ja de akkor vagy dolgozni kéne, vagy nem csak a tescoba leugrani a csirkéért, hanem akár agglomerációból kisgazdaságból beszerezni.

2020. szept. 21. 14:20
 18/23 anonim ***** válasza:
62%

"Én még nem kerültem olyan helyzetbe, hogy rákényszerüljek egy állatokon tesztelt gyógyszer beszedésére."

Soha életedben nem vettél be semmilyen gyógyszert? Fájdalomcsillapítót, lázcsillapítót? Fogadat sem húzták soha?

Nincs olyan gyógyszer, amit ne állatokon tesztelnének.

"A koronavírus oltást nem kérném. Nem is értem a felhajtást körülötte. Ha nem szándékoztok idős, vagy beteg emberrel találkozni, akkor miért érdekel?"

Jesszus... tudod, az emberek többségének vannak szülei, nagyszülei, és szándékoznak velük találkozni. Mit ne mondjak? Én is idős vagyok, aztán szándékozom a gyerekeimmel, unokáimmal találkozni. Furcsának tűnik neked?

2020. szept. 21. 14:21
 19/23 Sunshinedoll ***** válasza:
100%

MINDEN gyógyszert tesztelnek állatokon, ez a preklinikai dosszié része.

Nyilán nem értékelem az állatkísérleteket, de egyelőre még nincs olyan szinten a technológia, hogy ezeket ki lehessen váltani - sajnos, és addig ez egy ilyen szükséges rossz.

Annyit tudok tenni, hogy figyelek az egészségemre (többek között kiegyensúlyozott vegán diétával és testmozgással) és igyekszek nem (vagy csak ritkán) beteg lenni és annyival kevesebbszer hozzájárulni a gyógyszerfogyasztáshoz.

2020. szept. 22. 17:05
 20/23 A kérdező kommentje:
19-es köszönöm a válaszod!
2020. szept. 22. 19:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!