Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » A vegánok hogy állnak hozzá...

A vegánok hogy állnak hozzá az állatokon tesztelt gyógyszerekhez?

Figyelt kérdés

Pl. a legtöbb hatóanyagot laborállatokon tesztelik le először, utána önkénteseken. A legtöbb gyógyszeren nincs feltüntetve, hogy használtak-e fel hozzá állatteszteket vagy sem (mint mondjuk a kozmetikai szereknél).

Most ha egy védőoltás állaton tesztelt, akkor nem adják be maguknak?

Vegánok, ha a koronavírus-elleni oltás kifejlesztésénél állatkísérleteket alkalmaztak, ti beoltanátok magatokat vagy sem?

Mi a helyzet a háziállataitok védőoltásaival?

2020. szept. 20. 23:33
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
15%
Termeszetesen minden allatkiserlettel eloallitott szer etikatlan es emiatt tilos hasznalni.
2020. szept. 20. 23:41
 2/23 anonim ***** válasza:
24%
Te jó ég :D
2020. szept. 20. 23:51
 3/23 anonim ***** válasza:
62%
#2: nem mondtam h. van ertelme, de ez a vegansag. celtol, hasznossagtol, szuksegessegtol fuggetlenul elutasitani mindent, ami (szerintuk) allatok szenvedese aran lett eloallitva. Borcipo, tojas, macskatap... igen, van olyan elmebeteg aki a macskat is vegannak 'neveli', aztan csodalkozik amikor a cica jobbletre szenderul a sulyos hianybetegsegektol.
2020. szept. 21. 00:54
 4/23 anonim válasza:
77%

Ha az élete múlik esélyes, hogy beadja, ahogy ha rátámad egy állat is megöli esetleg.

A vegánság elsősorban arról szól, hogy szükségtelenül ne legyenek bántva állatok. Mint ahogy az evésben van pl, ahol azért megy ez az ipari állatkínás, hogy az emberek bizonyos ízeket érezhessenek.

2020. szept. 21. 00:54
 5/23 anonim ***** válasza:
62%

MINDEN gyógyszert állatokon kísérleteznek ki.

Egy hárdkór trú vegán önkényesen beledöglik egy egyszerűen kezelhető betegségbe :D A gyerekeit is beledögleszti mert fontosabb a vegánság a gyereke életénél. Ja, és természetesen gyökérkezelésnél sem kér érzéstelenítést :D

(Egyébként állatbarát vagyok, ha én dönthetnék akkor elítélt bűnözőkön lenne minden kikisérletezve állatok helyett, de ez a vegánság fel tudja kúrni az agyam.)

2020. szept. 21. 00:57
 6/23 anonim ***** válasza:
83%
A tojás dolgot egyébként abszolút nem értem. Azért nem szenved a tyúk, vagyis így is-úgy is letojik egy tojást minden nap, így működik a szervezete. Akkor azt miért nem eszik meg?
2020. szept. 21. 01:00
 7/23 A kérdező kommentje:

6-os a tojásüzemi tartástechnológia miatt.

Illetve ez is az állat kihasználásnak minősül 🤷

Jó lenne, ha valaki vegán is válaszolna, nem akarom ezt elhinni 🙈

2020. szept. 21. 05:44
 8/23 anonim válasza:
15%
6: ezt elsore én se értettem, aztán utananeztem. A tojást a tyúk tojja, a kakas "felesleges" ilyen szempontból. De a telepeken kiskakasok is bőven kikelnek, akiket, mivel "feleslegesek", mondjuk úgy, hogy úgy, hogy "leselejteznek'. Elég volt egy videót megnéznem az élve ledarálásukról, hogy ne vegyek többet tojást.
2020. szept. 21. 07:08
 9/23 anonim ***** válasza:
88%

Egy normalis vegan csak azt kerüli, amit lehet a saját/ gyerekei élete veszelyeztetése nélkül. A tesóm is az. Oltásokat beadatta a gyerekeinek és halat is ad nekik, mert realisan gondolkodik. Ha betegek a kicsik, gyógyszert is kapnak ha muszáj. Es soha nem akart minket rábeszélni vagy nevezett gyilkosnak mert megeszek egy jó pörköltet. :)

Így is lehet,nem mindegyik agyhalott.

2020. szept. 21. 08:06
 10/23 anonim válasza:
17%
Nem értem miért kell bántani és cikizni a vegánokat. Én nem vagyok az, de tisztelem őket azért, hogy képesek átalakítani így az életüket. Mert eléh nehéz dolog. Én igyekszem minnél kevesebb húst enni, meg a többit is csökkenteni, de sok tanulással jár ételkészítésről.
2020. szept. 21. 08:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!