Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Lehet valahogy ilyen papírt...

Lehet valahogy ilyen papírt szerezni "csak úgy", hogy nem ehetek húst?

Figyelt kérdés

Dietetikus szakon a Semmelweis egyetemen nem nézik jó szemmel a vegánságot, főzésnél mindenkinek meg kell kóstólni a húsos ételeket. Emiatt viszont nem szeretnék Pécsre menni másik egyetemre, mert több szempontból is a pesti nekem jobb.

Én 14 éves korom óta nem eszem húst, 16 éves korom óta vegán vagyok teljesen.

Na már most nem szívesen, de ha nagyon néznek és nem tudom "elsunnyogni" akkor tejes/tojásos ételből egy fél falatot hajlandó vagyok megkóstolni, ne ezen múljon, fontos nekem ez a szak. De ha arra gondolok hogy egy tetemet meg kell ennem, akkor felfordul a gyomrom. Van olyan magándoki aki ír nekem papírt, meg tudja oldani hogy eü. okokból nem ehetek húst?

2020. szept. 13. 14:28
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
90%
A másik meg: ha benne van valamilyen formában a tárgyi követelmények között az ételek megkóstolása, akkor ha nem teszi meg, nem teljesíti a tárgyi követelményeket, és akár vizsgázni sem engedik.
2020. szept. 13. 21:29
 22/32 anonim ***** válasza:
36%
#21 oké, gondolom ügyész vagy, különben mégis miből a feltételezés, hogy egy olyan szakon, ahol a táplálkozás, mint tudomány van jelen, és a különböző táplálkozási szokások emberi szervezetre gyakorolt hatása igen fontos téma, a tanszékvezető vagy a rektor a speciális diétát tartó diákot ellehetetleníti? A kérdező is kicsit rágörcsölt a témára, meg ezért nem akar Pécsre menni? Ki a franc mondta, hogy Pécsre kéne mennie. Az, hogy ő vegán, elvileg magánügye, de attól a pillanattól már nem, ha nem hajlandó megkóstolni az ételeket. Kötelessége jelezni a tanár felé, hiszen nyilván a tanár sem akarja, hogy megegyen valamit, amit az elvei tiltanak. Ha pedig szakmai követelmény lenne a kóstolás, akkor mihamarabb szakot kell váltani, de ha nem az, akkor jelezni kell az illetékesnek, talán a tanszékvezető tanárnak, hogy tudjon segíteni!
2020. szept. 13. 22:10
 23/32 anonim ***** válasza:
68%

"szakon, ahol a táplálkozás, mint tudomány van jelen, és a különböző táplálkozási szokások emberi szervezetre gyakorolt hatása igen fontos téma, a tanszékvezető vagy a rektor a speciális diétát tartó diákot ellehetetleníti?

Nem lehetetleníti el. De a hallgató bemondása alapján nem szankcionálja. A hallgató meg nem tudja bizonyítani, hogy emiatt szivatják, ennyi. Nem vagyok ügyész, csak egyetemista.

2020. szept. 13. 22:30
 24/32 anonim ***** válasza:
21%
Akkor is, ezt jelezni kell az illetékesnek. Ha van olyan, hogy oszályfőnök vagy tanszékvezető, akkor neki, ha nincs akkor kérvényezni kell a rektornál! Nincs mit sumákolni, nem kell lapítani, vállald már fel, hogy nem eszel húst! Nyilván megértik, amennyiben ez nem szakmai követelmény! Ja, és persze pontozz le, mert nem tetszik a válasz! Lol
2020. szept. 14. 02:04
 25/32 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem nézik jó szemmel, akkor sem fogják jobban elfogadni, ha papírod van róla. Ha a tanár nézetei szerint kötelező megkóstolni az összes ételt ahhoz, hogy ezen a pályán jó legyél (attól függetlenül, hogy igaza van-e), akkor teljesen mindegy lesz neki, hogy te milyen indokkal nem akarod. Egyébként sem tűnik életszerűnek, hogy rendszeresen orvosi igazolást lobogtatva jársz be az órákra.
2020. szept. 14. 17:41
 26/32 anonim ***** válasza:
32%
Semmi mást nem kell mondanod a az egyetemi tanárnak, csak azt, hogy te vegán vagy, hidd el nekem, pontosan ismeri a szó jelentését! Innentől kezdve, nincs is miről beszélni!
2020. szept. 14. 22:14
 27/32 anonim ***** válasza:
100%

Most vagy elfogadják, hogy nem eszel húst, mert nem, és kész, akkor az jó.

Ha meg nem fogadják el, akkor az a szak/egyetem nem való neked. Pl. azért sem, mert olyan dolgokat tanulnál, amivel nem tudsz azonosulni.

Kérdezd meg az egyetemen, hogy mi a helyzet (még a felvételi előtt), aztán dönts. De ne a gyakori kérdéseken izmozz, hogy "azt hallottam", mert annak semmi értelme.

2020. szept. 15. 02:01
 28/32 anonim ***** válasza:
100%
A dietetika nem egy egzakt tudomány, tobb irányzata is van, attől függően, hogy miből mennyit tartanak soknak, vagy szükségesnek. Ennek megfelelően a Semmelweis azt az irányzatot képviseli, hogy az egészséges táplálkozás nagyrészt növényi alapú, de kismennyiségű állati eredetűt is tartalmaz. (Napi 1 egységnyi, azaz 10 dkg sovány hús vagy ezzel egyenértékű tojás vagy tejtermék). Dietetikusként, ismerned kell az ételek elkészítési módját, és annak hatását. Szóval vagy igazodsz a Semmelweis álltal képviselt irányzathosz, vagy mész Pécsre amely egyetem a te elveiddel összeegyeztethető irányzatot képvisel a dietetikában.
2020. szept. 16. 19:55
 29/32 anonim ***** válasza:
100%

Ez hasonló szituáció,minthogy egy lisztérzékeny nem lehet cukrász ,legalábbis az iskolában kizáró ok .

Te még előnyösebb helyzetben vagy,mert ha átgondolod mi a fontosabb neked,akkor elvégezheted az iskolát. Ellenkező esetben meg így jártál,válassz mást .

Most hiába ad neked bárki igazolást,ha te semmiben nem fogsz résztvenni egész nap az iskolában,mert nem eszel/iszol/ nem nyúlsz hozzá semmihez aminek köze van állathoz . Mennyi és milyen tapasztalatot fogsz így szerezni ? Szerintem válassz más szakot és ennyi ,vagy az iskolában megeszel mindent .

2020. szept. 20. 10:07
 30/32 anonim ***** válasza:
95%

"Dietetikus szakon a Semmelweis egyetemen nem nézik jó szemmel a vegánságot, főzésnél mindenkinek meg kell kóstólni a húsos ételeket"

Ez nagyon durva. Akkor mégis hogyan fogod elvégezni a majdani munkádat???

Szerintem szállj ki mielőbb és keress valami másik iskolát.

"De ha arra gondolok hogy egy tetemet meg kell ennem"

Neked lelki szorongásaid vannak. Szakemberre volna szükséged, nem speciális étrendre.

Ezt a legnagyobb segítő szándékkal írom, nem cikizésből!

2020. szept. 22. 19:15
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!