Miért nem eszel húst elsősorban?
Ha több oka van, a legfontosabbat jelöld be. Ha nem találod a listában, kérlek fejtsd ki.
Mivel valamilyen rejtélyes okból sok húsevő is figyeli ezt a kategóriát, rájuk is gondoltam a válaszok megadásánál.
Sose ettem sok húst amúgy, a tejtermékeket nem bírja a gyomrom, azt évek óta letettem, utána pedig elsősorban környezetvédelmi és egészségügyi okokból hagytam abba a húsevést, mellékesen pedig én azt vallom, ha vki saját kezűleg nem tud leölni és előkészíteni egy állatot, annak nem való a húsevés.
Arról nem beszélve, hogy a nagyüzemi tejipar szerintem még undorítóbb, mint a húsipar. Ezen kívül szerintem etikátlan és nem fenntartható az állati eredetű ételek jelenlegi szinten történő fogyasztása.
Mindenki nyivákol, hogy túlnépesedés van és nem bírjuk az embereket élelemmel ellátni, de az évi 60 milliárd+ haszonállatnak mégis jut élelmiszer. Amiket levágunk és aminek egy része úgyis kidobásra kerül.
Amúgy időközben egészen meg is undorodtam a hústól meg a tojástól is. Az előző dög, a második meg tyúk menstruáció. Kösznem.
Nem akarok már másokat megenni. Kiszálltam. Nem érzem magam fizikailag jobban tőle, sőt, sokszor éhes vagyok, nincs energiám új recepteket kipróbálni, ezért eszem a köretet meg a rántott gombát.
De szeretem az állatokat. Úgy döntöttem, kiszállok a vérengzésből. Nem érdekel, mi van a Bibliában, nem érdekel, hogy a macska megeszi az egeret, nem érdekel, mi mire van teremtve. Én nem akarom megenni azt a disznót, aki legalább olyan okos, mint egy kutya, sem a pihe-puha nyuszit, se a nagy szemű bocit. Halat nagy ritkán eszek, mert őket kevésbé látom szerethetőnek. De igyekszem a halételeket is minimalizálni.
Nálam is az undor a fő ok.
Parasztgyerek vagyok, voltak mindig is állataink, tyúk, nyúl, kacsa, galamb, malac a családban.
Gyerekként megvolt a disznótoros, abált szalonna, kocsonya, csigaleves csirke lábbal-fejjel, hájas tészta, libazsír, rántott galamb, amit akartok...kb mind házi.
Egy idő után sok lett. Undorodom a tollfosztástól, a belezéstől, a csirkeláb tisztításától, malacpörzsölés szagától.
Tudom, hogy minél kisebbre van valami darálva és minél fűszeresebb, annál valószínűbb, hogy tele van mindenféle legalja részekkel.
Házikedvenc státuszú haszonállatokkal nincs bajom. Kotlós fel szokott ülni az ölmbe, kotyog amíg vakargatom, és mellé ad tojást. Ez oké.
Tehenet, kecskét kiganézom, letakarítom, megfejem, de megenni már nem tudnám.
Méhekre allergiás vagyok, de szívesen ültetek nekik virágot, és a mézet is szeretem.
Önmagában a húsban semmi különleges nincs, ami más ételben ne lenne meg. Én se voltam húst enni gyerekként, apukám se az ő gyerekkorában, mindketten felnőttünk alultápláltság és egyéb problémák nélkül. Nem kell feltétlenül erőltetni szerintem.
14,
Jelenleg nincs haszonállatom. Cica van, ő eszik húst, nekem ezzel semmi bajom nincs, kb pont olyan undorító de szükséges feladat ez mint az alomtálca kigórézása.
De igen, ha arról lenne szó, hogy itt a vége, valószínűbb hogy temetés lenne belőle, különösen ha házikedvenc státuszú volt.
A döglött aranyhalat megetednéd a macskával? Ugye, hogy nem.
Én is húsevő vagyok és rendszeresen nézem a vega kategóriát.
(persze senkit sem fikázok!)
Lassan amondó vagyok, hogy egyre inkább elhagyom a húst. Nem azért, hogy divat vega legyek, de hiába szeretem a hús ízét mostanában egyre inkább undorodom tőle. Kicsinek se ettem meg pl sosem a pörkölt vagy leves húst, most már ott tartok, hogy max felvágottat tudok megenni, vagy rám jön az öklendezés. Amúgy is imádom a zöldségeket és annyi színes, ízletes vega kaját látok, hogy kedvem támad inkább azzal kísérletezni.
Ha nem is hagyom el véglegesen a húst, de azon felül, hogy az undor miatt nem eszem annyit tudom, hogy ezzel környezetvédelmi szempontból is jót teszek, ami plusz jó érzést ad 😊
Azt kihagytam, hogy legtöbbször mikor dolgoztam fel húst, pl csirkemell tiszta ín volt meg véres, ilyen-olyan aztán addig kellett farigcsálni, hogy a fele ment a kukába. Szóval gyakorlatilag kidobott pénz volt
(#19 vagyok)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!