Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Vegetáriánus lettem? Hogy...

Vegetáriánus lettem? Hogy kezeljem?

Figyelt kérdés
Pár hete antibiotikumot kellett szednem egy hétig. (Nem Covid volt, volt két negatív tesztem is.) Amíg nem voltam jól, csak folyadékot, krumplit, pirítóst tudtam enni. Aztán teljesen rendbe jöttem, de húst azóta sem tudok enni. Nem kívánom, nincs rá gusztusom. A sajtot és a tojást meg tudom enni, egyszer ettem egy nagyon kevés lazacot is, időnként joghurtot is. Felvágottat, húst nem kívánom. Ez el fog múlni? Már kb. három hete tart. Nem nagyon tudom, hogy táplálkozzam, hogy ne legyenek hiánybetegségeim? Vagy ez így jó? Kb. azt eszem, mint azelőtt, csak húst nem.

2020. szept. 11. 19:09
1 2
 1/14 Sunshinedoll ***** válasza:
70%

Teljes értékű vegetáriánus étrenddel nem lesznek hiánybetegségeid!

Ha nem kívánod a húst, ne erőltesd le magadba, majd ha úgy érzed, meg tudod enni, akkor eszel. De ha nem jön el ez a pillanat se lesz semmi gond. Nézz utána, hogy miből áll egy egészséges vegetáriánus étrend és akkor nem lesz gond.

2020. szept. 11. 19:14
 2/14 anonim ***** válasza:
84%

Én mindenevő vagyok, mégis sokszor hetek telnek el, és nem kívánom. Inkább eszek zöldséget, tésztafélét... aztán majd előjön ismét, hogy húst kívánok. Edd azt, amit a szervezeted kíván, ill. ne erőltesd, amiről úgy érzed, a hátad közepére sem kell.

A húsokban főleg a fehérje, és a kifejezetten vörös húsokban (sertés, marha, birka) még a vas, amiket a szervezet leginkább kivon, tehát ezekre figyelj oda, mely növényekben vannak meg jelentős mértékben. Edd azokat is.

2020. szept. 11. 20:08
 3/14 anonim ***** válasza:
82%
Nem lesz semmi bajod, főleg, ha tojást és tejterméket is eszel, egyáltalán nem kell aggódnod.
2020. szept. 11. 20:28
 4/14 anonim ***** válasza:
23%
covidra hiába szednél antibiotikumot.
2020. szept. 11. 20:30
 5/14 anonim ***** válasza:
81%
Egyél azt amit kívánsz, minnél több nyers dolgot.
2020. szept. 11. 20:44
 6/14 A kérdező kommentje:

4-es, arcüreg-gyulladásom volt, de a tünetek miatt leteszteltek covidra is, ami negatív lett, tehát jogos volt az antibiotikum.

A hemoglobinom már akkor is a határérték alatt volt, amikor ettem húst. :-(

2020. szept. 11. 20:46
 7/14 anonim ***** válasza:
0%
ANtibiotkum NEM jó a vírusok ellen.
2020. szept. 11. 20:50
 8/14 anonim ***** válasza:
63%

Nézz utána, hogy milyen tartalmasabb ételek vannak amik nem tartalmaznak húst.

-Bolognai (Hús mentesen)

-Penne Al' Arrabiata

-Zöldséges tészta

-Bármiféle krémleves (Fokhagyma, sütőtök, zeller, brokkoli)

-Rántott karfiol, gomba

-Majonézes krumplisaláta

-Cukkini fasírt

2020. szept. 11. 20:50
 9/14 A kérdező kommentje:
Bakteriális arcüreggyulladásra kaptam az antibiotikumot szakorvostól. Zöld takonyra, ha így jobban megérted, 7-es. A többieknek köszönöm.
2020. szept. 11. 20:53
 10/14 anonim ***** válasza:
5%
vÍRUSOK IS okozhatnak arcüreggyulladást , te írtad oda a covidot fölöslegesen "Pár hete antibiotikumot kellett szednem egy hétig. (Nem Covid volt, volt két negatív tesztem is"
2020. szept. 11. 20:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!