Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Van itt olyan, aki hosszabb...

Van itt olyan, aki hosszabb ideig vegetáriánus volt, majd visszatért a húsevésre?

Figyelt kérdés
Volt valamilyen hatással rátok a visszaállás?

2020. máj. 28. 18:09
 1/10 anonim ***** válasza:
85%

Ha 10 hónap soknak számít..

Igazából semmi pozitív hatását nem éreztem. Nem lettem "könnyebb", nem lett jobb az emésztésem, szebb a bőröm,etc.

Viszont vérszegény lettem. Biztosan rosszul csináltam valamit. Tesóm 17 éve hol vega,hol teljesen vegán. Sosem volt semmi baja, makk egészséges, szült 2 gyereket is így.

Szóval en húsevőként jobban érzem magam..

2020. máj. 28. 18:44
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Én kb 8 hónapig voltam vega. Nagyon jó volt, energikus voltam és nagyon nagyon frissnek éreztem magam, főleg reggelenként. Aztán visszaszoktam mert nem vagyok kreatív fözésben.

Mostanában 1-2-3 hetente pár alkalommal eszem húst de igyekszem ignorálni. Viszont arra jó ez a dolog nálam, hogyha már eszem akkor minőségi húst eszem. lazac, termelői kolbász stb.

2020. máj. 28. 18:51
 3/10 anonim ***** válasza:
97%
13-20 éves koromig voltam vegetáriánus, nagyrészt vegán. Akkoriban nem vettem észre, mennyi előnye volt, nagyon szép alakom volt, sosem voltam 50kg felett, könnyű volt odafigyelni az egészséges étkezésre (nem tudsz elmenni a mekibe), igazából pszichésen is jót tett - egy community tagja vagy, kicsit kilógsz, izgalmas hagyományos ételeket veganizálni, és végül is minden étkezéseddel támogatod a bolygót, és az állatokat. Aztán találkoztam 19 évesen a jelenlegi párommal, 20 évesen összeköltözés, és már nem bírtam egyszerűen különfőzni, egy 30 éves vidéki férfitől pedig nem várhattam el, hogy vega legyen, így szépen lassan elkezdtem húst enni..amúgy semmilyen szinten nem tett jót, amit nem vártam, mert elég proli vega voltam, tehát sárgaborsófőzelék rántott cukkinival féle. Igazából kicsit utálom, utálom, hogy ilyen drága, utálom, hogy híztam és nem bírok hússal fogyni (egyszerűen nem megy, akárhányszor fogyok, az vega napokon történik), meg úgy összességében sokkal szrabbul nézek ki, pedig csak 23 vagyok... vissza kéne térni, szerintem lényegesebben minőségibb vegának lenni. Én hiszek abban, hogy ez tök emberfüggő, tehát mindenkinek más fajta étkezés tesz jót, na én fix nem a hústól érzem jól magam. (Illetve nem tudom a nagycsaládok hogy engedhetik meg maguknak, én kettőnkre alig bírok húst venni, pedig átlagosan élünk. Hozzászoktam az olcsó vega életmódhoz)
2020. máj. 28. 22:34
 4/10 anonim ***** válasza:
66%

Hát nem tudom...:D Én olcsóbban jövök ki húsevéssel.

A fogyás téma..Attól függ mennyi húst eszel és mikor. A túl sok fehérjéből zsír alakul. ahhoz látni kellene mondjuk egy heti menüdet, hogy mit eszel.

2020. máj. 28. 22:38
 5/10 anonim ***** válasza:
30%
Igazán minőségi vega/vegán étkezés egy vagyon... a mai zöldségárak mellett.. mikor a tesómnak főztem egy komplett vegán menüt.. mi abból egy hétig eszünk.
2020. máj. 28. 23:25
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Persze, a zöldségek iszonyat drágák mostanában (régen zsebpénzből jártam a zöldségeshez, most meg úgy veszek 1-2 darab uborkát...de már el vannak ültetve nyárra), de mi azt ugyanúgy nagy mennyiségben fogyasztunk, hús mellett is, mert kell, szeretjük, így szocializálódtunk mindketten, ma is sült csirke volt salátával.

Vegának lenni piszokolcsó tud lenni, most egy példa volt a sárgaborsófőzelék rántott cukkinivel, de tényleg ilyeneket ettem, csilisbab rizzsel, szójaszószban pirított tofu párolt zöldségekkel, gombás sült tészta, a házi szejtán kb ingyen van, a falalfel is (csicseriborsó+fűszerek), töltött cukkini, bármilyen főzelék bármilyen zöldségfasírttal...igazából nekem stabilan 8000 volt a havi zsebpénzem középiskolában, és majdnem abból meg tudtam főzni (sokat buliztam, szóval..)

A vegán téma tényleg necces, utólag én sem szenvednék a tojásmentességgel, növényi tejet sosem vettem, azt sosem bírta el a lelkem (túl drága), simán csak nem főztem olyat, amibe kellett volna tej, vagy néha kibírtam, hogy tejes. De azt is lehet főzni, magtej készítőre is be lehet ruházni, de sosem akartam olyan lenni, aki nem ehet meg egy sütit a cukrászdában.

Fogyás téma: az én szervezetem egyértelműen nem szereti a rostban szegény magas zsírtartalmú étrendet.

2020. máj. 29. 00:49
 7/10 anonim ***** válasza:
29%

attól, hogy húst eszel még nem kell rostban szegény magas zsírtartalmú ételeket enned..

Ha csak nem szalonnát, bacont, tarját, kolozsvári szalonnát, lapockát eszel rendszeresen.

A probléma lehet az, hogy túl sok fehérjét viszel be ami zsírrá alakul át. kerüld el a fehér kenyeret, sima fehér rizst stb. Kezdetnek a kalóriszámolós módszer is megtenné.

2020. máj. 29. 07:27
 8/10 anonim válasza:
30%
Nekem anyukám volt vegetáriánus 2 éven keresztül, de most se húst hússal eszünk.
2020. máj. 31. 12:13
 9/10 anonim ***** válasza:
41%

"már nem bírtam egyszerűen különfőzni, egy 30 éves vidéki férfitől pedig nem várhattam el, hogy vega legyen"

1. Talán házi cseléd vagy, hogy neked kell rá főzni?

2. Én majd 30 éves vidéki férfiként vega vagyok.

2020. máj. 31. 17:55
 10/10 anonim ***** válasza:
20%

1)tetőt rak a fejem fölé 2)fizeti a számlákat 3)ha úgy van, bevasarol 4)lehetünk baromi emancipaltak, de egy nő teremtse meg az otthon melegét, ammenyiben a férfi biztositja hozzá a körülményeket 5)ameddig nekem nem kell füvet nyirnom vagy csapot szerelnem, ill. folytathatom a tanulmanyaimat, addig annyit megtehetek, hogy finom etelt teszek elé

O es a legfontosabb. Kinek kepzeled magad? Sajnalom, ha te ezt nem tudod megteremti egy nonek, de ettol en meg nem leszek hazi cseled

2020. máj. 31. 23:47

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!