Van külön szakszó arra, ha valaki nem eszik húst, de nem az állatok miatt?
Válogatós? Finnyás?
🤔😜
Ha ritkán is, de eszel just, ezért nem hiszem, hogy vegetáriánusnak számítasz. Viszont érdemes lenne kicsit tanulmányoznod az életmódjukat, hogy elkerüld a hiánybetegségek kialakulását.
Erre is az vonatkozik, hogy vegetáriánus - az ugyanis csak annyit jelent, hogy az illetö "növényevö", semmi mást, ideológiai hátteret nem, eredetileg föleg egészségügyi háttere volt.
Söt, hogy pontosítsak, az eredeti fogalom szerint a vegetáriánus csak növényt eszik, semmi állati terméket sem, a lakto-vegetáriánus ezt bövíti tejtermékekkel, az ovo-vegetáriánus tojással, az ovo-lakto-vegetáriánus meg eszik tejterméket és tojást is. Azaz eredetileg egy vegetáriánus ugyanúgy étkezett, mint a ma megszokott fogalmak szerint egy vegán.
A vegánok ellenben nem csak nem esznek állati termékeket, hanem semmilyen formában nem is használnak, és ez föleg nem táplálkozási rend, hanem állatvédelmi mozgalom, azaz a vegánok esetében az álaltok védelme a lényeges, nem az étrend.
Nem vagy vega.
Nem is értem, hogy merül fel, ha azt írod hogy eszel párizsit.
Plusz gondolom zsír, zselatin és hasonlók jöhetnek.
Ez egyszerűen válogatós étrend - nem leszólásból írom, én is nagyjából így táplálkozok, csak én még ritkán se eszek ilyesmiket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!