Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Van vegán tojás?

Van vegán tojás?

Figyelt kérdés
Vegán kolbász szalámi párizsi egész jók, amiket találtam de valahogy a tojást még nem találtam meg azt az állagot azt a ízt még nem nagyon tudták utánozni, semmivel. Most aztán hiányzik a tojás mert imádom minden formáját tükör lágy és a többi, de egyszerűen sehol nem találok. Vegán tudok így maradni?
2019. okt. 27. 10:10
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

A vegánok azért nem esznek tojást, mert nem akarják támogatni a nagyüzemi állattartást, ahol a csirkék rossz körülmények közt élnek.

Ezt teljesen megértem és így is van, ezért nem eszünk, viszont azt én sem értem hogy ahol nagyon jól élnek a tyúkok pl nagymamámnál egész hatalmas kertbe mehetnek, tényleg jól érzik magukat... Ott miért baj ha megtermékenyítetlen tojást megennénk. Ezt valóban én sem értem....

2019. okt. 28. 07:30
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

11, ha így érzed, egyél nyugodtan házi tartásból származó tojást, csak a boltit kerüld el. :) Mindig az a lényeg, hogy neked mi fér bele, a vegánság az elvekről szól.

Amúgy sokan azt mondják, hogy az a gond vele, hogy a végén a nagyi is levágja a tyúkot, ha már nem ad annyi tojást, szóval ugyanúgy kihasználja az állatot, csak kicsiben.

De van olyan vegán ismerősöm, aki nem ítéli el a háztáji tartást, csak épp ő nem kívánja így a dolgokat, mint te. De ha te kívánod, egyél nyugodtan. :)

2019. okt. 28. 07:51
 13/17 A kérdező kommentje:
12. Nem fogja levágni mert 1. Nem engedem 2. Nem is nagyon szeretik a családban az öreg tyúkot
2019. okt. 28. 07:59
 14/17 anonim ***** válasza:
91%

A tojásfehérje pótlására kiváló: a csicseriborsó konzerv leve.

Aquaphaba-nak is hívják, a lé felverve ugyanolyan lesz, mint a felvert tojásfehérje.

2019. okt. 28. 13:38
 15/17 Andizsuzsi ***** válasza:
100%

"ahogy a tehenet is meg kell fejni ha a fene fenét eszik akkor is"

Azért ez nem egészen így van. A szarvasmarhát folyamatosan elletni kell ahhoz, hogy teje legyen. Nem úgy működik, hogy egyszer teje lett, aztán csak fejni kell élete végéig. Aztán a szaporulatot levágni, hiszen azok egy része bikaborjú, a másik meg felesleges üsző. A vegánok ezért nem esznek tejterméket sem.

2019. okt. 29. 06:10
 16/17 anonim ***** válasza:
100%
EasyEgg
2019. okt. 31. 05:40
 17/17 anonim ***** válasza:
68%

Legfeljebb a fehérje pótlást lehet megoldani, mint tápanyagot lehet pótolni.

De ki tudja, lehet, hogy kókuszzsírból és bulgurból össze lehet hozni.

2019. nov. 8. 10:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!