Van vegán tojás?
A vegánok azért nem esznek tojást, mert nem akarják támogatni a nagyüzemi állattartást, ahol a csirkék rossz körülmények közt élnek.
Ezt teljesen megértem és így is van, ezért nem eszünk, viszont azt én sem értem hogy ahol nagyon jól élnek a tyúkok pl nagymamámnál egész hatalmas kertbe mehetnek, tényleg jól érzik magukat... Ott miért baj ha megtermékenyítetlen tojást megennénk. Ezt valóban én sem értem....
11, ha így érzed, egyél nyugodtan házi tartásból származó tojást, csak a boltit kerüld el. :) Mindig az a lényeg, hogy neked mi fér bele, a vegánság az elvekről szól.
Amúgy sokan azt mondják, hogy az a gond vele, hogy a végén a nagyi is levágja a tyúkot, ha már nem ad annyi tojást, szóval ugyanúgy kihasználja az állatot, csak kicsiben.
De van olyan vegán ismerősöm, aki nem ítéli el a háztáji tartást, csak épp ő nem kívánja így a dolgokat, mint te. De ha te kívánod, egyél nyugodtan. :)
A tojásfehérje pótlására kiváló: a csicseriborsó konzerv leve.
Aquaphaba-nak is hívják, a lé felverve ugyanolyan lesz, mint a felvert tojásfehérje.
"ahogy a tehenet is meg kell fejni ha a fene fenét eszik akkor is"
Azért ez nem egészen így van. A szarvasmarhát folyamatosan elletni kell ahhoz, hogy teje legyen. Nem úgy működik, hogy egyszer teje lett, aztán csak fejni kell élete végéig. Aztán a szaporulatot levágni, hiszen azok egy része bikaborjú, a másik meg felesleges üsző. A vegánok ezért nem esznek tejterméket sem.
Legfeljebb a fehérje pótlást lehet megoldani, mint tápanyagot lehet pótolni.
De ki tudja, lehet, hogy kókuszzsírból és bulgurból össze lehet hozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!