Vegetáriánus zöldségfasirt vegán módon?
Akiknek van tapasztalata, azoktól szeretném megtudni, hogy ha egy zöldségfasirtból kihagyom a tojást (a többi összetevö vegán), akkor az így is jó lesz, vagy valamivel pótolni kell?
Ha igen, akkor mivel lehet, ami nem szója vagy hasonló, mert semmiféle külön alapanyagot nem tudok venni hozzá, csak olyanokat tudok használni, ami minden háztartásban alapvetö.
Elöre is köszönöm a segítséget!
Köszi a normális választ.
A liszt vagy reszelt krumpli elég ahhoz, hogy összefogja?
Olvastam valahol, hogy a lenmag helyettesítheti a tojást. Ehhez egy kanál őrölt lenmagot kell összekeverni vízzel, de a pontos arányokra nem emlékszem, de utána tudsz nézni a neten.
A másik: pont ma volt szó a fórumon a konjac lisztről, ezt bioboltokban lehet kapni. Ez is vízzel keverve helyettesíti a tojást, egyébként ételsűrítőként, zselésítőként használható zselatin helyett.
Chia mag – 1 evőkanál chia mag + 3 evőkanál víz = 1 tojás
Egy tálkában keverjük össze a chia magot a vízzel és hagyjuk állni kb. 10 percig, amíg teljesen zselés állagú lesz. Ezután adjuk hozzá az ételhez.
Darált lenmag – 1 evőkanál lenmag + 3 evőkanál víz = 1 tojás
Ez nagyjából ugyanúgy működik, mint a chia mag. Összekeverjük a darált lenmagot a vízzel és megvárjuk, amíg zselés állagú lesz
Csicseriborsó liszt, sárgaborsó liszt.
Annyit keversz a zöldségekhez, hogy fasírt állaga legyen, fél órát pihenteted, zsemlemorzsába forgatva forró olajban, vagy sütőben kisütöd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!