Ez a vegánság nincs egy kicsit túltolva, túlhisztizve?
Én speciel hasznosnak ítéltem a válaszod, de ne várj a kérdésedre itt senkitől sem választ!
Elsősorban nem csak azok pontoznak, akik a posztra írtak, hanem vannak aberráltak, akik végigszaladnak a válaszokon és mindenkit leminősítenek, mert ez nekik valamilyen mentális ferdület miatt jó, de tőlük nem fogsz kapni indoklást.
Javaslom, hogy a jövőben ne izgasson téged (sem) a hasznos, nem hasznos egy anonim közegben, ahol ha megkérdezi valaki, hogy mit reggeliztél azt is "nem hasznosnak" pontozza valaki.
Vagy a kedvencem az utóbbi napokban, hogy valaki megkérdezte, hogy van e mezei poloska (büdös bogár) felétek és majdnem egyformán szívott aki felé volt és aki felé meg nem.
Engedd el a témát és tojjál a pontozásra!
Köszi! Nem húzom fel magam rajta, csak szerintem ez abszolúte olyan téma, amin lehet kulturáltan vitázni, érveket hozni mindkét oldal mellett & ellen.
Az szomorít el mindig, hogy vitakultúra nincs az emberekben, se online, se élőben, se névvel, se anonim módon... csak a dedó megy. :(
Szerintem mindkét oldalról túlhisztizik egyesek, és mivel ők a leghangosabbak, kellemetlen lesz az egész téma. Én eszem húst, de nem minden nap.
Ha valaki vega vagy vegán ételt főz nekem mert ő így eszik, jóízűen megeszem. Magamnak is szoktam hús nélkül főzni, néha nem is direkt, csak megkívánom a gombapörköltet vagy fasírt helyett sajtot sütök a főzelékre.
Értetlenül állok azok előtt a húsevő-társaim előtt, akik elvből nem hajlandóak vegán ételt enni, merthogy hús nélkül nincs élet, pláne azok előtt akik igyekeznek trükközéssel rávenni a vegán ismerőseiket hogy állati eredetű dolgokat egyenek.
Szintén nem látom értelmét a vegán aktivizmus azon ágának, amikor békésen étkező húsevőket zaklatnak akár ismeretlenül, hogy nézzen haldokló bocikról képeket evés közben.
Annyira egyszerű lenne ha mindenki azt enne amit akarna és nem a másik szapulásával foglalkozna. És az interneten kívül annyi ismerősöm van a skála különböző pontjain akinek ez sikerül is.
Én is ismerek olyanokat, akik túl komolyan veszik, vagy olyanokat, akik pont emiatt ábrándultak ki a vegánságból, de szerintem minden szubkultúrában vannak szélsőséges harsány emberek.
Én nem vagyok vegán, de pl. a testvérem igen, és ő pl. totál lesz-rja, ki mit eszik vagy visel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!