Miért olyan drágák a húspótló készítmények?
Pl. tojásfehérjéből vagy szójából készített "virsli", aldis vega felvágott stb.
Én nem vagyok vegetáriánus, de kíváncsiságból kipróbáltam néhány ilyen terméket, több közülük kifejezetten ízlett, az áruk azonban horrorisztikus.
Mi kerül ennyibe ezeknek az előállításán? Másrészt ilyen árak mellett hogyan akarja elérni bárki is, hogy széles körben elterjedjenek, így csökkentvén a húsfogyasztás okozta környezeti terhelést? A százikszezres fizetéséből nem fogja senki az 500 forintos vegafelvágottat venni a 180 forintos csirkemellsonka helyett.
Kis méretekben készítik, ergo a méretgazdaságosság nem tud érvényesülni a gyártás, és a disztribúció területén. A boltoknál pedig még ehhez hozzá jön az alacsony fogyás miatti alacsony forgási sebesség, illetve az ebből adódó rossz polc kihasználtság. Sokkal többet kellene belőlük vennie az embereknek ahhoz, hogy versenyképes lehessen az áruk.
Egyébként pont a virsli, és felvágott az, ahol a húsból készülőnek is elég olcsó az alapanyaga, mert gyakorlatilag húsipari melléktermékből készülnek, nyesedékek, ipari szalonna, csontokról mechanikusan lefejtett hús, illetve szója, és egyéb olcsó alapanyagok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!