Ti mit használtok "húspótlékként", ha pl. hamburgerpogira vágytok? (Tofu nem játszik szójaallergia miatt. )
Nyilván tofu a legkézenfekvőbb, épp e miatt kérek segítséget, mert ezen kívül nem hallottam még másról. Nemrég kezdtem az életmódváltást. :(
Vörösbabpürét láttam még, de kíváncsi vagyok, kinek mi jött be erre a speciális esetre.
Számomra nem létezik olyan, hogy jó húspótlék (de nem is érzem szükségét), bár a vegán gabonakolbászom kezd feljönni, csak a gabonát kell erősen lecsökkentenem benne, mivel most gabonaízű, természetesen (pedig csak a kisebbik fele az). Szerintem megpróbálkozom majd benne tojással és esetleg némi füstölt sajttal, végülis nem vagyok vegán. De a vegán verzió is finom (s annak turbózására is vannak még ötleteim), ami tőlem nagy szó.
A nyersvegán fasírtok se rosszak, aszalva még az állaguk is remek. Van céklás, aminek még a színe is jó, de a cukkini alapú is kellemes.
Nekem alap, hogy rengeteg fűszer és zsír legyen benne, különben csak zöldséges izé, ami teljesen más ételtípus (vagy ha gabonás és nem elég zsíros, akkor kenyérszerű, akkor is, ha a negyede pirospaprika). A fentiekben mind van olajos mag is rendesen, többek között dió, az jót tesz az ízének, a fűszer nem képes akármire.
A szója és a szejtán csak érdekes állagú, amúgy siralmasan ízetlen (illetve jellegzetes enyhe szója- és szejtánízű), ha fejreállok is, pár próbálkozás után feladtam.
De ez ízlés dolga.
Más hüvelyesekkel is lehet próbálkozni, persze, nekem a vörösbab pont nem szimpatikus e célra, lencse és csicseriborsó inkább... De nincs benne tapasztalatom, holnap csinálok először sárgaborsós verziót a vegán gabonakolbászomból, hátha javít rajta. Amúgyis pokolian rossz a fehérje/kalória aránya, én pedig szálkásítanék...
Cukkini fasírttal lehet helyettesíteni.
Mi néha szoktunk itthon hamburgert készíteni, de elfelejtettünk húspogácsát venni, de volt cukkini fasírt előző napról és azt tettük bele. Baromi finom volt.
Vega burgerre keress rá, sok videó is van.
Nekem leginkább a lencse jön be, de nem szétfözve vagy pürésítve, hanem csak fött, de még szemenként marad. Ezt kevés krumplival, liszttel, esetleg szejtánnak keverni, ami összefogja, meg természetesen füszerezni kell.
De jó a gomba is, ha elötte összedarabolod, nekem itt is az tetszik, amikor nem párolom meg elöre a gombát, mert így nem pép lesz, hanem kisebb darabok maradnak, mint a darált húsnál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!