Pulykamájból mit csináljak és hogyan? Minden megoldás érdekel
Pulykamáj fokhagymás mártásban:
50 dkg pulykamáj
» 10 dkg zsír
» 2 dkg vaj
» 2 gerezd fokhagyma
» 1 ek. liszt
» szerecsendió
» tej
» só
A májakat megmossuk, lecsöpögtetjük, majd megsütjük a felhevített zsírban. A vajat felmelegítjük, hozzákeverjük a lisztet, az összezúzott fokhagymát, egy késhegynyi szerecsendiót, és annyi lisztet, hogy mártás sűrűségű legyen. Beletesszük a májat, és felfőzzük.
sós burgonyával tálaljuk.
Tejszínes cukorborsós májat is csinálhatsz belőle.
Én úgy csinálom, hogy felcsíkozom a májat, és olajon, hagymát pirítok. Amikor üveges, akkor beleteszem a májat. Ha úgy látom félig megsült, akkor beleteszem a cukorborsót és felöntöm tejszínnel. Rakok bele fehér és fekete borsot, sót, fokhagymát.
Felforralom és kész is.
Főtt tésztát csinálok mellé általában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!