Annó nem tudtam kitől megtanulni főzni, de rossz érzès ez, szégyenlem, és most szeretnék. Milyen szakácskönyvet ajánlanátok ehhez?
Ha olvasni tudsz, akkor főzni is, ne aggódj. Horváth Ilona tényleg a legjobb kiindulópont, még ha nem is kimondottan naprakész. A Jill Norman által szerkesztett Szakácsok könyve is remek (bár bevallom, fogalmam sincs, hogy milyen lett a magyar fordítás, de remélhetőleg használható), ez egy lexikonnak is beillő monstrum, amit világhíres séfek dobtak össze, csak nagyjából lehetetlen hozzájutni.
A receptek nem törvények, csak iránymutatások. Ha megtanulod az alapvető technikákat, onnantól kezdve úgy variálhatod őket, ahogy csak szeretnéd.
Én is 20 múltam, amikor elkezdtem főzni. Addig a konyhában csak mosogathattam és krumplit pucolhattam. Aztán koleszban elszabadult a kreativításom.
Mára már én készítem magamnak a kenyeret és a felvágottat is.
Wow, gratulálok! :)
Én is hasonlóan vagyok egyébként. Szivesen is segítettem, el is várták, de csak a “kuktáskodást” hagyták rám, hiába kértem, hogy had csináljak mást is.
Amikor én tanultam főzni 50 éve, még nem volt internet és nem volt senki, akitől tanulhattam volna.
12 éves voltam, anyám meghalt, nekem kellett főzni apámnak és a húgomnak.
Vettem egy pucolt csirkét, levágtam a két végét, átnéztem rajta mint egy távcsövön és ami a belsejében fityegett, azt mind kidobtam. Ez volt az első és a legmegrázóbb kalandom a konyhában.
Én is Horváth Ilona szakácskönyvéből tanultam főzni, amit azóta már modernizáltak, átdolgoztak, de generációk tanultak meg belőle JÓL főzni.
Belőlem is nagyon jó szakács vált, mások véleménye alapján merem ezt ilyen bátran kijelenteni!
Neked is sikerülni fog, mert akit érdekel, azok rendszerint jól főznek, mihelyt szereznek egy kis gyakorlatot!
Sok sikert neked!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!