Mit tudnék készíteni csirkecomb, csirkeszárnyból?
Remélem, nem rántottcsirkével meg csirkepaprikással etetsz egy csecsemőt o.O ekkora kölyöknek max natúr főtt vagy sült csirkét lehet adni
Töltött csirkecomb
Húsleves
Saláta
Rakott csirke
Ledarálva fasírt, paradicsomos tésztaszósz
Felkockázva chilis bab
Tárkonyos raguleves
Hortobágyi palacsinta
Kifilézve thai curry
vagy valamivel megtöltöd és feltekered akár baconbe vagy panírozod pl spenótos rikottás, parmezános pesztós, sajtos sonkás, fűszervajas, paradicsomos sajtos, aszalt szilvás, besamelles sajtos töltelékekkel
Az én fiam már 8 hónapos korától nem volt hajlandó megenni a bébi papikat, azt kérte amit mi is ettünk, semmi baja nem lett, egészséges volt mindig, mint a makk.
4 hetes korától anyatej mellett tízóraira gyümölcsöket evett, reszelt almával kezdtünk, majd szép lassan jött a többi gyümölcs, paradicsompüré.
Ez a recept nagyon jó, mivel mi nem szeretjük a csirkemellet, kicsontozott csirkecombból szoktam készíteni, az unokáim is nagyon szeretik.
Ezt a receptet is ajánlom, nagyon finom, ezt is csirkecombfiléből készítem, és nem szoktam a húst lisztbe forgatni, mehet a sütőbe, miközben sül készítek hozzá egy krumplipürét. Nagyon jó kis recept.
A csirkeszárnyakat megmosom, megtisztítom, izületeinél elvágom, ( a szárnyvégeket félreteszem, ezeket majd egy másik alkalommal levesben fogom megfőzni), egy tepsit kibélelek alufóliával úgy, hogy olyan hosszú alufóliát teszek bele, aminek a másik felét visszahajtva befedje a tepsit.
Beleszórom a szárnyakat, alaposan megsózom, 1 negyedekre vágott vöröshagymát, 6-8 gerezd felszeletelt fokhagymát szórok rá és fél dl olajjal meglocsolom. 1 dl vizet öntök alá. Szorosan lezárom az alufóliát és 190 fokos sütőben, hőlégkeveréssel 35-40 percig sütöm, majd óvatosan felnyitom, vigyázni kell nehogy a kicsapódó gőz megégesse a kezünket. 15 percre visszateszem a sütőbe, hogy megpiruljon. Amikor készen van, a szaftjában átforgatott karikára vágott főtt burgonyával tálalom.
Kicsontozom és kettőbe vágom a combokat (csontok majd mehetnek később levesbe),egy általam összállitott füszerkeverékkel megszórom, és egy éjszakára egy zárt edénybe megy a hütőbe. Füszerkeverék 1-1 mokkáskanálnyi só, fehérbors, fokhagyma granulátum, pirospaprika, izlés szerint amit szeretünk.
Másnap forró serpenyőben kevés olivaolajon hirtelen megpiritom és egy vajjal kikent jénaiba rakom egymás mellé.
2 dl tejfölbe belekeverek egy teáskanálnyi mustárt és ezt rákenem a húsra. (A mennyiségek igazodnak a hús mennyiségéhez). Jénai tetejével/vagy alufóliával lefedem és 180 fokos sütőbe teszem cca 30-40 percre. Leveszem róla a fedelet és reszelt sajtot szórok rá, megy vissza a sütőbe addig mig a sajt rápirul. Szinte mindenféle köret jó hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!