Milyen pudinggal csinálod a gyümölcslevest?
Gyümölcsleves mániás vagyok, kb hetente csinálok.
Leginkább erdei mixből szeretem, de amúgy mindenből.
Én puncsot rakok bele.
Milyen lehet vanília/csoki/fehércsokival?
A gyümölcsöt megtisztítod, amit kell feldarabolsz, annyi vízben, amennyi ellepi, felfözöd - nem kell péppé fözni, sokkal finomabb, ha marad valamennyi tartása -, teszel bele cukrot, csipetnyi sót, füszereket (vanilia, fahéj, szegfüszeg - ami neked tetszik), esetleg egy-két karika citromot.
Közben kevés lisztet vagy keményítöt elkeversz tejben, kb méz sürüségü legyen és ezt kevergetés közben beleöntöd a gyümölcshöz, megvárod, amíg felforr (közben kevergesd, mert könnyen leragad), utána lehütöd és tálalod.
A habarásban ne legyen sok a liszt/keményítö, mert akkor nem leves, hanem mártás lesz belöle. He netán mégis túl sürüre sikerül, kevés tejjel lehet hígitani.
Ha nem félted az alakodat - vagy valami extra alkalom van -, nagyon finom és dekoratív, ha tálaláskor tejszínhabbal díszíted a tányérokban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!