Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Milyen süti lehet ez? Mi a...

Milyen süti lehet ez? Mi a pontos recept? (pudinggal töltött tekercs)

Figyelt kérdés
Egy ilyen palacsinta szerű tésztát kell csinálni, beleönteni egy sekély tepsibe és sütőben sütni, utána fel kell tekerni (szerintem eredetileg lekvárral, de mi pudinggal szoktuk), és felszeletelni. Egy kicsit ilyen gumiszerű szokott lenni amikor kész. A nagynéném egy régebbi szakácskönyvből szokta nézni, de nem a Horváth Rozi féléből, az nekünk is megvan és nem volt benne. Kerestem nosaltyn, de nem volt fenn. Esetleg valaki leírná a receptet vagy küldene linket a recepthez? NEM piskótatekercsről van szó. Köszönöm!
2016. júl. 29. 17:48
 1/5 anonim ***** válasza:

Receptet nem tudok - keresgélni kellene, de van egy emlékem, amikor besamelt sütnek ki piskótaszerüen és azt töltik utána meg.

A besamelt tejböl, lisztböl, vajból fözik sürüre, utána tojásokat kevernek bele, pici sóval. meg cukorral és utána papírral bélelt tepsiben sütik.

Amit nem tudok az az egyes összetevök aránya.

2016. júl. 29. 17:52
 2/5 A kérdező kommentje:

köszönöm a választ!

tudom mi a besamel, utálom is :') sajnos nem ezt keresem

2016. júl. 29. 17:55
 3/5 anonim ***** válasza:
Nem biztos, hogy ez ugyanolyan, mint a "normális", amire emlékszem, ott azt írták, hogy nagyon finom és egész más, mint amit normál esetben értenek besamel alatt.
2016. júl. 29. 18:25
 4/5 anonim ***** válasza:
Szerintem ez a tejespite vagy tejpite (ki hogy hívja). Bár a feltekerős verziót nem ismerem, a mi családunkban magában vagy baracklekvárral szoktuk enni.
2016. júl. 29. 18:26
 5/5 A kérdező kommentje:

a tejespite hasonló, de amire én gondolok az ilyen teljesen lapos szokott lenni, fél centinél is vékonyabb

de szerintem egyszer egy tejespitét is megpróbálok sütni, jónak tűnik, köszönöm :D

2016. júl. 29. 18:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!