Nagyon savanyú meggyből mit érdemes készíteni?
Tudom, hogy a meggy alapból savanyú, de ami nekünk van, az rohadtul savas. Enni nem is igazán jó. Sütöttem meggyes piskótát, kicsit több cukorral, a piskóta finom is, de a meggy savanyúsága elrontja az egészet, pedig porcukroztam is, szokásom ellenére.
Legszívesebben hagynám az egészet, de hátha van valami jó ötletetek.
Süteményekbe nyersen rakom el a meggyet. Ezzel a módszerrel bármilyen savanyú meggyet el lehet tenni.
Az alaposan kiválogatott és leszárazott meggyet a lehető legalaposabban megmosom, és kifejtem.
Ahány kiló a kifejtett gyümölcs, annyiszor 30 dkg cukorral összekeverem, és beleszórok kilónként fél mokkáskanálnyi nátrium-benzoátot.
Jól összekeverem, és 1 napig lefedve állni hagyom. Néha átkeverem, hogy az aljára lerakódott cukrot felkeverjem. Másnapra már nem lesz benne cukor az alján, mert elolvad.
Ekkor kinyomkodom a levét és szorosan üvegekbe töltöm. Kevés lével felöntöm, egy kis tartósítószert szórok a tetejére, rácsavarom a fedőt és mehet a kamrába. A megmaradó lé kiváló szörp.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!