Miért pirul hamarabb a sütemény teteje?
Tedd a tepsit alacsonyabb sínre, vagy ha nem segít, akkor ha elkezd pirulni a teteje, tegyél rá sütöpapírt.
Nekem ilyen probléma még nem voltt, pedig jó 30 évevan villanysütm (mármit több különféle egymás után), de eddig semmit nem sütött rosszul.
A hőmérsékletet ne nagyon vedd vissza, ha nagyon ég, és nyers marad belül, akkor érdemes visszavenni a hőmérsékletet, hogy lassabban süljön
de ha nagy az eltérés a teteje meg az alja között, akkor arra nem megoldás a hőmérséklet csökkentése, mert arányaiban ugyanolyan marad, csak lassabban éred el azt a fokozatot. És ha nagyon visszaveszed a hőmérsékletet, akkor mire megsülne, ki is szárad.
Az alsó felső sütéssel kell játszani.
Mivel a hő alapból felfelé áramlik, és onnan verődik vissza, (ezt tudják a gázsütők) ezért a felső sütést nem kell nagyon erőltetni.
Első körben azt próbáld ki, hogy alsó sütés légkeveréssel, ha van ilyen.
Utána ha úgy meg túl lassan sül a teteje, akkor ugyanígy alsósütés légkeveréssel, és mikor 3/4-ig sült az alja, akkor rányomatni a felsősütést is.
Milyen lehetőségek vannak a sütőn?
Légkeveréses, vagy hőlégbefúvásos? Mert még márkán belül is változhatnak az opciók.
Írd le milyen variációk vannak, valamit csak lehet rajta jó irányba terelni, még ha teljesen tökéletes nem is lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!