Hol tudok karamellszószt venni? Milyet érdemes?
Otthon is elkészíthesd magadnak.
25 dkg barnacukor
180 g sótlan vaj apró darabokra vágva (sima sütő margarin nem jó!)
4 dl tejszín 33%-os
Tegyük a cukrot egy széles serpenyőben közepes lángra. A cukor kezdetben lehet, hogy nagyon darabos lesz mire elkezd olvadni. Ha úgy tűnik, hogy sok időt vesz igénybe a cukor olvadása akkor vigyázzunk, hogy ne égjen le, vegyük lejjebb a lángot.Miután a cukor elolvad, nagyon óvatosan adjuk hozzá a vajat (a serpenyőben előfordulhat buborék keletkezés és habzás) és vegyük lejjebb lángot. Keverjük el a vajat a felolvasztott cukorban teljesen, majd óvatosan öntsük hozzá a tejszínt és kis lángon főzzük sűrűre, krém állagúra.Még melegen szűrjük át, majd öntsük kisebb steril üvegekbe.. Hűtőszekrényben kb 10-12 napig eláll ez a karamellkrém. Használt előtt mikróban a kívánt állagra fel lehet újra melegíteni. Desszertekre, fagylaltra öntetként nagyon finom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!