A szalalkáli íze megmarad a sütiben?
Figyelt kérdés
Egy éjszakára pihentetni kell a tésztát, aminek iszonyatosan erős, ammónia szaga van(tudom azért, mert az van benne). Olyan, mintha hajfestéket szagolnék. Holnap délután sütöm belőle a sütit, de félek, hogy mi lesz a végeredmény. Eltűnik ez a szörnyű szag, vagy dobhatom ki a kukába?2019. máj. 15. 22:32
1/2 anonim válasza:
Sütés közben is erős ammóniaszag lesz a konyhában, érdemes nyitott ablaknál sütni, de a kész sütemény NEM lesz ammóniás.
A szalalkális sütemények tésztája lehelet könnyű, és finom, megéri ezt a kis kellemetlenséget.
2/2 anonim válasza:
Attól is függ, hogy milyen vastag lapokat sütsz belőle. Mivel a buborékokban marad ammónia, ezért vastag lapnál megmarad az íze. Emiatt szoktak nagyon vékony lapokat sütni belőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!