Szalalkálival mi a gond? Miért ellenzik annyira?
Van egy régi sütireceptem, szalalkáli való bele. Egy munkahelyi szülinapi ünnepre vittem belőle, ízlett mindenkinek, kérték a receptet többen. Aztán látták, hogy szalalkáli, össznépi jajgatás lett belőle.
Az a helyzet, hogy csak ennél a sütinél használom, ritkán is sütöm, talán évente egyszer vagy még ritkábban. Nem hinném, hogy ilyen kis mennyiségben annyira káros lenne. És ha annyira az, akkor miért árulják az élelmiszerboltokban?
Vélemény?
#1! A fejre ejtett tégla pedig lyukat a koponyán.
Egyébként: [link]
Semmi baj a szalalkálival. Aki fintoroghat tőle, esetleg az aki süti, sütés közben, de ezt nyilván tudja és nem is zavarja. Az erős szag elillan, a süti tökéletes. Aki eszi, ebből semmit nem érez, ha ekkor fintorog, akkor kissé tudatlanka...hadd jajgassanak, megérdemelnének egy jó kis hascsikarást, de nem kapnak tőle garantáltan.
És a toxikológia sem fog mérget kimutatni...
Sima térfogatnövelő, csak más összetevővel fejti ki a hatását, mint pl a sütőpor, vagy a szódabikarbóna.
Hatlapost például szalalkáli nélkül nem lehet sütni !
Nekem sajtos perec receptem is van, ami ezzel készül, mással nem is sikerülne, olyan szépre, és finomra, amilyen szokott lenni.
Régi, jól bevált sütési kellék.
a kérdező vendégei nem érezhettek semmi szagot, mert ízlett nekik a süti, a receptet is elkérték.
Azt olvasván- mivel szalalkálit tartalmaz- kezdtek el jajveszékelni.Feltehetően valami más bajuk van vele, nem a szaga.
Egyébiránt én többször is sütök vele, még soha nem mondta senki sem, hogy vizeletszaga lenne a sütimnek,
pedig én is jó sok névnapon megvendégeltem velük a kollégákat.
Úgy látszik, sőt valószínű, hogy az emberek szaglása, más és más.
Nincs ezzel semmi baj, ez így természetes.
Csak az a fura, hogy aki falja, dícséri, elkéri a receptet, utána nem tetszik neki... de legalább indokolná is meg.
Bocs, hogy belekérdezek, de miben más a megsült süti, mintha sütöporral készült volna?
(Egyébként nekem a sütés közbeni szaggal van bajom, mert a lakásban még napok múlva is érzem, akármennyire és akármennyit szellöztetek és ez tart vissza töle)
Egy ismerősöm most mondta, hogy csak lapos vagy vékony sütiket szokás vele csinálni. Tulajdonképpen én is lapos sütihez használom, és nincs szaga sütés után.
Vastagabbakhoz már nem, felfújtakhoz nem, mert azokból tényleg nem tud elillanni. Lehet ez a titok, és aki p.saszagú sütit alkotott, az rosszul alkalmazta,vagy nem nyújtotta elég vékonyra...
Amikor kiszedem a sütőből, mindig azt hiszem, még érezni rajta, de ahogy kiteszem és kihűl, nem érezni, és olyankor jövök rá, hogy még a sütő környékén éreztem a szagot.. Utána a kihűlt sütiből a vanília, fahéj és egyebek érződnek már, ami benne van...
Úgyhogy gondolom sokaknál ez inkább beképzeltség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!