Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mik a pörkölt hagyományos,...

Mik a pörkölt hagyományos, magyaros fűszerei?

Figyelt kérdés

Leginkább marhából és disznóból készült pörköltre gondolok.

Itthon nagyon finnyás a család és csak a csirkehúst eszik meg szinte.

Végre szeretnék egy igazán finom marhapörköltet összehozni lábszárból.

Szóval nem recepteket szeretnék kérni, csak azokra a fűszerekre vagyok kiváncsi, amit mondjuk 100 évvel ezelőtt egy igazi parasztcsaládban beletettek volna.


2010. júl. 7. 18:04
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
só, paprika, vöröshagyma
2010. júl. 7. 18:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/14 anonim ***** válasza:

itt körülnézhetsz!

[link]

2010. júl. 7. 18:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
A marhapörköltbe sok hagyma, só, bors, pirospaprika és egy kis vörösbor. Az alkohol kipárolog belöle, csak az íze marad meg.
2010. júl. 7. 18:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/14 anonim ***** válasza:
75%
Az utolsó az igaz. Bár régen tettek bele egy kevés gyömbért is.
2010. júl. 7. 18:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
marhapöribe: só,bors, pirospaprika,vöröshagyma,vörösbor, őrölt kömény,egész babérlevél. Fantasztikusan finom!
2010. júl. 7. 18:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/14 anonim ***** válasza:
100%
És a fokhagyma hol marad?Azt senki nem írta,pedig azt ki nem szabad hagyni=) Az én mamám mindenbe fokhagymát rak,amit meg is sózunk=
2010. júl. 7. 19:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/14 anonim ***** válasza:
34%

A hagyományos pörköltbe sem fokhagyma,sem babérlevél nem kell. A köménymagot is csak a gulyáslevesbe szoktak rakni.

Attól,még ha valaki egyebet is rak a pörköltbe,lehet finom,de nem lesz hagyományos.

2010. júl. 7. 19:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/14 anonim ***** válasza:
100%
Sok hagyma + só + bors + pirospaprika + vörösbor és természetesen a hús :) Mondjuk és egy kis vegetával is meg szoktam bolondítani olykor.
2010. júl. 7. 19:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/14 anonim ***** válasza:
100%
rengeteg vöröshagyma kb a hús tömegének 1/3-a, kömény, fokhagyma, só és pirospaprika
2010. júl. 7. 19:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/14 A kérdező kommentje:

Akkor már a kömény sem számít hagyományos fűszernek?

Köszönöm az eddigi válaszokat.

2010. júl. 7. 20:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!